Η CUPRA απομακρύνεται από την SEAT

Η CUPRA απομακρύνεται από την SEAT

4.090 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2021)

Η CUPRA θέλει στο μέλλον να μοιράζεται λιγότερα κοινά μοντέλα με την SEAT, διατηρώντας το σπορ και πιο premium ύφος της, με σκοπό να διαφοροποιηθεί και να εδραιωθεί στο χώρο.

Το Formentor έκανε την αρχή

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η  CUPRA ξεκίνησε σαν μπράντα που στόχευε στα μοντέλα με τις πιο σπορ επιδόσεις της SEAT. Βέβαια μετά το λανσάρισμα του Formentor, του πρώτου μοντέλου που εξελίχθηκε αποκλειστικά από την CUPRA, χωρίς την συμβολή της SEAT, υπάρχουν σκέψεις για διάκριση μεταξύ των δύο ισπανικών εταιριών του VW Group.
 

Οι βλέψεις των δύο εταιριών

Στο μέλλον η CUPRA επιθυμεί να εδραιώσει το όνομα της στην αγορά ως πιο «premium» brand ενώ η SEAT θα παραμείνει σε πιο value for money αυτοκίνητα, έχοντας πάντα ως βασικό χαρακτηριστικό το μεσογειακό ταμπεραμέντο που τα χαρακτηρίζει στο δρόμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φουλ ηλεκτροκίνητο μοντέλο Born ή το αναμενόμενο SUV, Tavascan, που θα φοράνε το σήμα της CUPRA.
 

Ξεχωριστές φίρμες, κάτω από την ίδια σκεπή ομως

Ασφαλώς, οι δύο παραπάνω εταιρίες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κοινές πλατφόρμες και μέρη από την «μαμά» VW. Αυτό θα γίνεται με πιο διακριτικό τρόπο, ακλουθώντας το παράδειγμα της Volkswagen με την Audi σε συγκεκριμένα μοντέλα όπως το Golf και το A3, που μπορεί να μοιράζονται αρκετά δοκιμά συστατικά και κινητήρια σύνολα, ωστόσο το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα στοχεύοντας στις ανάγκες του κοινού της κάθε μάρκας.

Θα θέλατε να δείτε και από άλλα brand να ακολουθήσουν το παράδειγμα της CUPRA, διαχωρίζοντας τη θέση τους από την «μαμά» εταιρεία; Θεωρείται πως είναι σωστή μια τέτοια κίνηση ή απλά αυξάνονται τα ρίσκα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto