Δοκιμή μεταχειρισμένου: Alfa Romeo Giulietta diesel
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή μεταχειρισμένου: Alfa Romeo Giulietta diesel

22.289 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2022)

H Alfa Romeo Giulietta έχει ως μεγάλα της όπλα την ελκυστική, ακόμη και σήμερα σχεδίασή της και τα σπορτίφ γονίδιά της, ενώ με το diesel μοτέρ των 120 ίππων, είναι σε θέση να προσφέρει και οικονομικές μετακινήσεις. Πόσα αξίζει να δώσεις σήμερα για να την αποκτήσεις;

Αlfa Romeo Giulietta με τον 1.600άρη diesel των 120 ίππων

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Giulietta μέχρι και πριν μερικά χρόνια αποτελούσε τον εκπρόσωπο της Alfa Romeo στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών αυτοκινήτων, αποτελώντας ένα από τα πιο θελκτικά μοντέλα της κατηγορίας. Πλέον, μετά την διακοπή της παραγωγής, όποιος ενδιαφέρεται για την Ιταλίδα καλλονή, πρέπει να κοιτάξει την αγορά μεταχειρισμένου. Ας δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και σε ποιους τομείς πονάει το αυτοκίνητο στην έκδοση με τον 1,6 λίτρων diesel κινητήρα των 120 ίππων.
 

Σχεδίαση: Φινετσάτη ακόμη και σήμερα

H Giulietta ακόμη και σήμερα δεν περνά απαρατήρητη ειδικά στις πιο σπορ εκδόσεις , αφού διακρίνεται για τις στιλάτες της γραμμές και το γεμάτο από φουσκώματα και νευρώσεις αμάξωμά της. Το αυτοκίνητο έχει κρυμμένες πίσω χειρολαβές που δίνουν μια νότα από coupe μοντέλα ενώ τα περισσότερα σχέδια είναι ιδιαίτερα ελκυστικά.
 

Εσωτερικό: Ποιοτικό και σπορτίφ, καλός χώρος αποσκευών

H καμπίνα της Giulietta είναι ποιοτική σε συναρμογή με μαλακά και σκληρά στην αφή υλικά ενώ επίσης είναι αρκετά εργονομική. Το τιμόνι παραπέμπει στην σχεδίαση της μπροστινής γρίλιας, δίπλα του στο ταμπλό υπάρχει μια μικρή οθόνη 5 ή 6,5 ιντσών πάνω στην οποία βασίζεται το νέο σύστημα πολυμέσων Uconnect που προσφέρει περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης με εξωτερικές πηγές ήχου και video, μέσω θυρών USB και AUX ή προαιρετικά και για κάρτα μνήμης SD. 
Όσον αφορά στους  χώρους, η Ιταλίδα προσφέρει επαρκείς χώρους για τη μεταφορά 4 ενηλίκων. Για να μεταφερθεί και τρίτος καθήμενος στο πίσω κάθισμα θα χρειαστούν κάποιες παραχωρήσεις, κυρίως λόγω του διαθέσιμου πλάτους, ενώ και επιβάτες με ύψος άνω του μέσου όρου ίσως αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τα κεφάλια τους, λόγω της κλίσης της οροφής. Για τις αποσκευές, η Giulietta προσφέρει έναν επίπεδο χώρο αποσκευών, ο οποίος από πλευράς χωρητικότητας βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας (ωφέλιμος όγκος 350 λίτρων).
 

Κινητήρας: Oικονομικός αλλά και αποδοτικός

Ο Euro 6 πετρελαιοκινητήρας 1,6 JTDM-2 της Alfa Romeo Giulietta αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου 1,6 JTDM-2 Euro 5+ και διαθέτει πλέον turbo μεταβλητής γεωμετρίας. Η ονομαστική του ισχύς είναι 120 άλογα με την ονομαστική ροπή να συνεχίζει να βρίσκεται στα υψηλά 320 Nm από τις 1.750 σ.α.λ.. Το μοτέρ παρέχει καλή απόδοση και συνδυάζεται με ένα πολύ καλό σε κλιμάκωση 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Στο πεδίο της κατανάλωσης, η μέση τιμή βρίσκεται στα 5,8 λτ./100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες εντός και εκτός πόλης.
 

Στον δρόμο: Σπορτίφ γονίδια αλλά μέτρια σε άνεση

Η Alfa Romeo Giulietta 1,6 JTDM-2 120 PS μιλάει ακόμα στο συναίσθημα του οδηγού της χάρη στην ακλόνητη οδική της συμπεριφορά και τα εμπνευσμένα οδηγικά της χαρακτηριστικά. Στοιχεία όπως το στιβαρό πλαίσιο, το πολύ καλό ηλεκτρικό τιμόνι και τα καλά σε απόδοση φρένα δίνουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση στον οδηγό της Giulietta, ώστε να στρίψει γρήγορα και με ασφάλεια, απολαμβάνοντας τη διαδρομή. Από την άλλη πλευρά βέβαια, η προσφερόμενη άνεση μετριάζεται από το σφιχτό set-up της ανάρτησης και τις μεγάλες σε μέγεθος ζάντες (αν προτιμηθούν). Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center