" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  10/8/2005

Έρχεται πιο δυνατό από ποτέ το νέο R32

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/8/2005
Το R32 είναι η πιο δυνατή έκδοση του Golf. Το πρώτο Golf R32 βγήκε από την γραμμή παραγωγής τον Αύγουστο του 2002 και όχι μόνο αποτελούσε ένα από τα πιο ‘’καυτά’’ αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν αλλά και οι πωλήσεις του έγιναν οι τριπλάσιες από αυτέ που υπολογίζονταν.Η νέα έκδοση R32 βασίζεται πλέον στην 5η γενιά του Golf. Αυτή την φορά η γερμανοί στην προσπάθεια τους να χτυπήσουν αλύπητα τον ανταγωνισμό έκαναν το μοτέρ του R32 να αποδίδει 250ps έτοιμα να δείξουν τα δόντια τους σε κάθε πάτημα του γκαζιού. Ένα από τα πολύ δυνατά στοιχεία του μοντέλου είναι η μόνιμη τετρακίνηση 4MOTION που υπόσχεται την καλύτερη δυνατή πρόσφυση στον δρόμο. Το R32 θα κάνει το ντεμπούτο του στην 59η διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης στις 15 Σεπτεμβρίου. Η διάθεση του (σε αντίθεση με τις παραγγελίες που ξεκινάν από τις 19 Αυγούστου) θα γίνει στα τέλη του Σεπτέμβρη.
Το R32 θα φοράει ένα κινητήρα V6 3,2 λίτρων, απόδοσης 250 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή, προαιρετικά, με το σειριακό κιβώτιο DSG. Tο σειριακό μάλιστα υπόσχεται καλύτερους χρόνους για τα 0-100 km/h κατά 0,3 δέκατα, ρίχνοντας τον χρόνο στα 6,2 δευτερόλεπτα.
To Golf κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία του, αφού το αρκετά μυώδες αμάξωμα έχει ακόμα ποιο έντονα χαρακτηριστικά όπως η χρωμιωμένη γρίλια με τους ευμεγέθεις αεραγωγούς εμπρός, οι τροχοί των 18 ιντσών και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, στο πίσω μέρος.
Για την επίτευξη της "απόλυτης" οδικής συμπεριφοράς, οι ειδικοί της αυτοκινητοβιομηχανίας χαμήλωσαν την ανάρτηση κατά δυο εκατοστά και πρόσθεσαν το γνωστό σύστημα μόνιμης τετρακίνησης από τις άλλες εκδόσεις του Golf, 4MOTION. Τοποθετήθηκε επίσης ένα νέο σύστημα φρεναρίσματος, με δαγκάνες μπλε χρώματος και θηριώδες αεριζόμενους δίσκους, 345 χιλιοστών εμπρός και 310 χιλιοστών πίσω.
O εσωτερικός διάκοσμος του αυτοκίνητου δεν θα μπορούσε να παραμείνει ανέπαφος, έτσι και αυτός με τη σειρά του μαρτυρά έντονα τον πολύ σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τα μπάκετ καθίσματα, το σπορ τιμόνι αλλά και αρκετές ακόμα σχεδιαστικές λεπτομέρειες δημιούργησαν ένα άκρως δυναμικό και πανέμορφο αποτέλεσμα. Το επίπεδο του εξοπλισμού είναι, όπως συνηθίζουν άλλωστε οι γερμανοί σε μεγάλες εκδόσεις και όχι μόνο, υψηλότατο και, βεβαίως, δεν λείπουν όλα εκείνα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που θα κάνουν το έργο του οδηγού ποιο εύκολο και ασφαλές.


περισσότερα »

VOLKSWAGEN - Τελευταία νέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - Τελευταία νέα