" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  11/11/2005

Διάκριση για το Saab 9-5 BioPower

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/11/2005
Μια σημαντική διάκριση κατέκτησε το Saab 9-5 BioPower. Bραβεύτηκε από το περιοδικό Popular Science ως «Το καλύτερο από τα νέα καινοτόμα προϊόντα» στην ετήσια κατάταξη 100 καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών που αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό άλμα στον τομέα τους.

Τα προϊόντα και οι τεχνολογίες αυτές παρουσιάζονται σε 12 κατηγορίες: Τεχνολογία Αυτοματισμού, Ναυπηγική και Διάστημα, Αυτοκίνητα, Ηλεκτρονικοί Yπολογιστές, Μηχανική, Γκάτζετς, Γενική καινοτομία, Διασκέδαση στο σπίτι, Οικιακή Τεχνολογία, Προσωπική Yγιεινή, Φωτογραφία και Ψυχαγωγία.
Το Saab 9-5 BioPower θα παρουσιαστεί στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού, στο μεγαλύτερης αναγνωσιμότητας τεύχος της χρονιάς. Επίσης στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού, το μοντέλο τοποθετήθηκε στον Κεντρικό Σταθμό της Νέας Υόρκης από τις 8 έως και τις 10 Νοεμβρίου.
«Η διάκριση που λάβαμε από το Popular Science μας τιμάει και μας χαροποιεί ιδιαίτερα» δήλωσε ο Jan Ake Jonsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Saab Automobile.
“Βραχυπρόθεσμα η αιθανόλη αποτελεί το πρώτο βήμα στις ενεργειακές ανησυχίες μας. Είναι μια γέφυρα που θα μας οδηγήσει από τα φυσικά καύσιμα σε νέες βιώσιμες τεχνολογίες που είναι ακόμα υπό εξέλιξη».
Το Saab 9-5 BioPower συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της φιλικότητας προς το περιβάλλον και των σπορ επιδόσεων, προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις, καθώς επίσης και τη δυνατότητα καύσης αιθανόλης ή βενζίνης σε οποιαδήποτε αναλογία.
Το μοντέλο ήδη πωλείται στη Σουηδία, ενώ η Saab Ηνωμένων Πολιτειών σκοπεύει να παρουσιάσει για πρώτη φορά μια πρωτότυπη έκδοση του Saab 9-5 Biopower, 300 ίππων στις επερχόμενες Εκθέσεις Αυτοκινήτου του Λος ¶ντζελες και του Ντητρόιτ. Επιπροσθέτως, η Saab σκοπεύει να παρουσιάσει μοντέλα Biopower στις σειρές των μοντέλων Saab 9-3 Sedan, 9-3 Sport Hatch και Convertible.
To καύσιμο αιθανόλης παράγεται από αγροτικές σοδειές ή από υπολείμματα δασών. Σε αντιδιαστολή με τη βενζίνη, η κατανάλωση της δεν ανεβάζει τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα (CO2), που με τη σειρά του συμβάλει στην επιδείνωση του φαινομένου του «θερμοκηπίου», στο οποίο οφείλεται η υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εκπομπές καυσαερίων αντισταθμίζονται με το διοξείδιο του άνθρακα που αφαιρείται από την ατμόσφαιρα, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των μεταποιητικών συγκομιδών.


περισσότερα »

SAAB - Τελευταία νέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - Τελευταία νέα

Τελευταία teaser για τη νέα BMW Σειρά 2

Top Φθινοπωρινοί προορισμοί - Καρπενήσι!

Επένδυση ή κόστος;

28% (χρήμα) vs 72% (ασφάλεια)!

Η κίνηση στους δρόμους

Know how - Όχι περιττά - Τίμια χρέωση!

Τeaser για το επερχόμενο Αjlani Dragon (+vid)

Με 4κίνηση & drift mode η νέα Mercedes-AMG C 63

Δοκιμή: Νέο Mazda 2

Nέα Porsche Taycan 4S

Γνωρίστε το νέο ηλεκτρικό Uniti One

To νέο Peugeot 208 GTi;

Μπάντα, μπάντα, σουτ και... γκολ!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORD: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά. Πηγή ΣΕΑΑ

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »