" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  23/11/2005

Βραβείο για τον ΤFSI του Audi R8

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/11/2005
Το Αudi R8 είναι το μόνο αγωνιστικό αυτοκίνητο στον κόσμο που συνδυάζει την τεχνολογία άμεσου ψεκασμού με την υπερτροφοδότηση. Η Audi βραβεύτηκε για τους κινητήρες τεχνολογίας TFSI που ξεχώρισαν στο δύσκολο και απαιτητικό χώρο των αγώνων αυτοκινήτου.

Στη διάρκεια τελετής μια επιτροπή ειδικών απένειμε στον Ulrich Baretzky, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας κινητήρων στην Audi Sport, το βραβείο του «Σχεδιαστή Αγωνιστικών Κινητήρων της Χρονιάς».
«Είμαι πολύ υπερήφανος για το βραβείο αυτό που το παρέλαβα για λογαριασμό της ομάδας μου» εξήγησε ο Ulrich Baretzky στην τελετή που έλαβε χώρα στο Μουσείο της Βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Λονδίνο. Και συνέχισε προσθέτοντας ότι «αυτό που επετεύχθη με το R8 ήταν μια γνήσια ομαδική προσπάθεια».
Σε 77 αγώνες μέχρι σήμερα, το Audi R8 σημείωσε 61 καθαρές νίκες. Νίκησε στον αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans πέντε φορές και στους αμερικανικούς αγώνες Le Mans (ΑLMS) έξι φορές στη σειρά. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η αξιοπιστία αυτού του V8 κινητήρα των 3,6 λίτρων με το διπλό υπετροφοδότη: από την πρώτη στιγμή όταν παρουσιάσθηκε τον Μάρτιο 2000 δεν παρουσίασε καμία βλάβη κατά τη διάρκεια των αγώνων. Το επίτευγμα αυτό εντυπωσίασε και την επιτροπή ειδικών που αποτελείται από διεθνώς αναγνωρισμένους σχεδιαστές, τεχνικούς και μηχανικούς προερχόμενους από διάφορα είδη αγώνων αυτοκινήτου, περιλαμβανομένης και της Formula 1, στο Παγκόσμιο Συμπόσιο Race Tech Motorsport.


περισσότερα »

AUDI - Τελευταία νέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - Τελευταία νέα