" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  13/2/2006

Oικολογικό Fiat Panda

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/2/2006
Μια νέα έκδοση του Panda με κινητήρα υδρογόνου ανακοίνωσε πως κατασκεύασε η Fiat. Πρόκειται για μία πρωτότυπη εκδοχή του μικρού μοντέλου της ιταλικής εταιρείας που χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψελών καυσίμου, μειώνοντας αισθητά τις εκπομπές βλαβερών ρύπων.

Το σύστημα που χρησιμοποιεί η Fiat, θεωρείται ίσως το πιο εξελιγμένο αφού για την παραγωγή της ενέργειας δεν απαιτείται η χρήση μπαταρίας. Οι κυψέλες καυσίμου παράγουν όση ενέργεια χρειάζεται για την κίνηση του μοντέλου χωρίς παραχωρήσεις σε απόδοση ή κατανάλωση. Η εν λόγω τεχνολογία κάνει χρήση 3 κυψελών καυσίμου, ενός turbo που παρέχει αυξημένες ποσότητες αέρα στις κυψέλες αλλά και ενός εξελιγμένου συστήματος ψύξης.
Ο ιδιαίτερος αυτός κινητήρας αποδίδει 60 ίππους και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα, ενώ βοηθά το αυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση στα 100 χιλιόμετρα μόλις σε 5 δευτερόλεπτα.
Σύμφωνα με τη Fiat, το Panda Hydrogen θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την εξέλιξη των μελλοντικών μοντέλων της εταιρείας που θα εφοδιάζονται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία.


περισσότερα »

FIAT - Τελευταία νέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - Τελευταία νέα