" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  27/6/2006

Πέντε ονόματα για το μικρό VW SUV

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/6/2006
Η VW αποφάσισε να «αναθέσει» στο κοινό την επιλογή του ονόματος –ανάμεσα σε 5 διαφορετικά- που θα χρησιμοποιηθεί στο πρώτο μικρό SUV της VW. Έτσι οργάνωσε ψηφοφορία, ώστε να καταλήξει στο επικρατέστερο, με στόχο το τελικό όνομα να προφέρεται εύκολα…


Η ψηφοφορία οργανώθηκε σε συνεργασία με διεθνή τίτλο περιοδικού στη Γερμανία και σε 14 άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου αυτό εκδίδεται. Μάλιστα, οι αναγνώστες που ψήφισαν, θα συμμετάσχουν σε κλήρωση και ένας απ’ αυτούς θα κερδίσει το νέο SUV της VW. Ο Βόλφαγκ Μπέρχαρντ, επικεφαλής της VW, δήλωσε γι’ αυτήν την ενέργεια: «Ζητήσαμε από το κοινό να επιλέξει το όνομα για το νέο SUV και αυτό θα είναι το όνομα που θα χρησιμοποιήσουμε». H VW είχε χρησιμοποιήσει το όνομα Marrakech για το πρωτότυπο SUV (Concept A) που παρουσίασε το Μάρτιο στη Γενεύη, το οποίο ακολούθησε το Concept Τ, που είχε παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2004, στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Το μάνατζμεντ της εταιρείας, όμως, αποφάσισε ότι δεν θα είναι αυτό το όνομα που θα χρησιμοποιηθεί. Έτσι, επέλεξε 5 ονόματα, κάποια «πραγματικά» και κάποια που αποτελούν «λογοπαίγνια» ώστε το κοινό να ψηφίσει ποιο προτιμά. Η απόφαση συμμετοχής του κοινού στον καθορισμό του ονόματος του μικρού SUV, πάρθηκε γιατί ακόμα και οι υπεύθυνοι της VW δυσκολεύτηκαν να αποφασίσουν ποιο όνομα θα ταίριαζε καλύτερα στο νέο μοντέλο, με την προδιαγραφή, να μην δημιουργεί… γλωσσικό «πρόβλημα» στις χώρες όπου θα διατεθεί.

Τα 5 υποψήφια ονόματα, λοιπόν, είναι:
- Nanuk (λέξη που χρησιμοποιούν οι Εσκιμώοι για τις μικρές πολικές αρκούδες).
- Namib (όνομα ερήμου της Ναμίμπια).
- Rockton (λογοπαίγνιο με την λέξη rock=βράχος).
- Tiguan (συνδυασμός των λέξεων Tiger και Iguana).
- Samun (όνομα καυτού ανέμου των ερήμων της Β. Αφρικής και κάποιων Αραβικών χωρών).

Το τελικό όνομα αναμένεται να ανακοινωθεί από τη VW στους επόμενους μήνες. Το μικρό SUV της VW, το πρώτο σ’ αυτήν την κατηγορία (ανταγωνιστικό του RAV-4, Honda CR-V, Nissan Χ-Trail κ.λπ.) θα λανσαριστεί μέσα στο 2007 στην Ευρώπη και το 2008 στην Αμερική.


περισσότερα »

SCOOP - Τελευταία νέα