" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  31/8/2006

Defender ‘07: Δυνατότερο και πιο άνετο

Διαβάστηκε από 11886 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/8/2006
Η Land Rover αποφάσισε να ανανεώσει το σκληροτράχηλο μοντέλο, το γνωστό Defender, τόσο στους τομείς της άνεσης και της εμφάνισης όσο και στις επιδόσεις. Πλέον υπάρχει νέος κινητήρας και διαφορετικές εκδόσεις που φιλοξενούν από πέντε μέχρι και επτά επιβάτες.


Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Defender έχουν να κάνουν με τον νέο κινητήρα πετρελαίου των 2.4 λίτρων και με το εργονομικό και άνετο εσωτερικό του. Οι βελτιωμένες επιδόσεις του νέου μοτέρ σε συνδυασμό με νέο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που έχει πολύ «κοντή» 1η σχέση και overdrive 6η, συμβάλουν στον καλύτερο έλεγχο στις εκτός δρόμου διαδρομές και μεγαλύτερη άνεση στο ταξίδι. Παράλληλα, ανάλογα με την έκδοση (Defender 90 – 4θέσιο, Defender 110 – 5θέσιο και 7θέσιο, Defender 130 – 5θέσιο), οι χώροι στο εσωτερικό της καμπίνας διαμορφώνονται από 4 μέχρι 7 θέσεις.

Οι 122 ονομαστικοί ίπποι που απορρέουν από το μηχανικό σύνολο των 2.4 λίτρων, με περισσότερο από το 90% αυτών να διατίθενται από τις 2.200 μέχρι τις 4.350 στροφές δίνουν αρκετά καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ η ροπή έχει βελτιωθεί και αυτή σημαντικά με το μέγιστο (360 Nm) να μεταδίδεται μόλις από τις 2.000 στροφές, ενώ τα 315 Nm «εμφανίζονται» από τις 1.500 στροφές και διατηρούνται μέχρι τις 2.700 στροφές. Βέβαια, για αυτά τα νούμερα των επιδόσεων έχει συμβάλει σημαντικά ένα νέος υπερσυμπιεστής της Garrett. Το νέο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων GFT MT 82 με την κλιμάκωσή του, βοηθάει εξαιρετικά το αμάξωμα να κινηθεί με περισσότερη ευκολία στις off-road διαδρομές και στη ρυμούλκηση (20% βελτιωμένη ροπή από το υπάρχον μοντέλο). Ταυτόχρονα, η 6η σχέση προσφέρει περισσότερη ελαστικότητα του κινητήρα στις μεγάλες ταχύτητες και οικονομία καυσίμου.

Το εσωτερικό του Defender φιλοξενεί πλέον με μεγαλύτερη άνεση τους επιβάτες του, καθώς η εργονομία και οι περισσότεροι χώροι αποθήκευσης το καθιστούν αρκετά ευρύχωρο. Τα όργανα είναι παρμένα από Discovery III, ενώ η ανακύκλωση του αέρα εντός της καμπίνας έχει βελτιωθεί κατά 50%, ενώ η θέρμανση αυτής επιτυγχάνεται κατά 40% γρηγορότερα χάρη στη νέα σχεδίαση της. Τα καθίσματα είναι ανασχεδιασμένα, ψηλότερα, ενώ έχει δοθεί περισσότερη έμφαση στη στήριξη της πλάτης των επιβατών. Στα μοντέλα 110 Station Wagon και 130 Crew Cab στη δεύτερη σειρά καθισμάτων έχει προστεθεί ένα τρίτο κάθισμα, όπου μπορεί να φιλοξενήσουν απροβλημάτιστα συνολικά 5 ενήλικες. Παράλληλα, το 110 Station Wagon έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει άλλους δυο επιβάτες με την έξτρα 3η σειρά καθισμάτων, φτάνοντας έτσι στο σύνολο τους 7 επιβάτες.

Το πλαίσιο του Defender θα διατίθεται σε τρία διαφορετικά πατώματα. Συνολικά 14 διαφορετικά εξωτερικά σχήματα θα φέρουν το όνομά του – από pick up μέχρι soft top και station wagon – και βρίσκονται ήδη στη σειρά παραγωγής. Η Land Rover πέρα τον επιβατικών μοντέλων που θα διαθέσει στην αγορά θα έχει τη δυνατότητα να επέμβει στο Defender και να το μετατρέψει από απλό Ι.Χ. σε νοσοκομειακό ή ακόμα και σε πυροσβεστικό όχημα...


περισσότερα »

LAND ROVER - Τελευταία νέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - Τελευταία νέα