" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  13/9/2006

Ένα ελληνικό smart, «κτήνος»!

Διαβάστηκε από 12297 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/9/2006
Ονομάζεται smart forfun2. Είναι ένα διθέσιο fortwo, από πάνω και ένα Unimog, από κάτω! Είναι ιδέα του «δικού μας» Στέφανου Αττάρτ (γνωστού Έλληνα οδηγού με μεγάλες επιτυχίες σε αγώνες off road), που πέρσι είχε παρουσιάσει στην έκθεση της Αθήνας και το off road forfour...
To smart forfun2 αποτελεί τη συνέχεια του smart forfun, που είχε φτιάξει ο Στέφανος Αττάρτ και παρουσιάστηκε στην περσινή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας. Μετά, λοιπόν, το off road forfour, ήρθε και η σειρά του fortwo!

Το «κτηνώδες» fortwo, λοιπόν, από κάτω του έχει ένα Mercedes-Benz Unimog 460(σαν αυτά που χρησιμοποιεί η πυροσβεστική για να φτάσει εκεί που κανονικό όχημα δεν φτάνει…). O Στέφανος Αττάρτ, λοιπόν, προσάρμοσε τα δύο οχήματα, χρησιμοποίησε τον κινητήρα και το κιβώτιο του Unimog (ο κινητήρας είναι 6κύλινδρος, diesel, 5.675 κ. εκ. και για την περίσταση αποδίδει 84 ίππους.

Οι τροχοί είναι 26 ιντσών, με διάμετρο 140 εκ.! Η απόσταση του πιο χαμηλού σημείου του πατώματος από το έδαφος, είναι 65 εκ., ενώ το συνολικό ύψος της κατασκευής φτάνει τα 3,7 μ.!

To τετρακίνητο smart forfun2, έχει φυσικά εκπληκτικές off road δυνατότητες, ενώ ο Στέφανος Αττάρτ, έχει τοποθετήσει ειδικά αμορτισέρ και ελεγχόμενη από τον οδηγό ανάρτηση αέρα!

To smart forfun2, αποτελεί φυσικά ένα πρωτότυπο όχημα και μάλιστα ελληνικής σύλληψης και κατασκευής. Ωστόσο, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει περίπτωση να μπει στην… παραγωγή.


περισσότερα »

SMART - Τελευταία νέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - Τελευταία νέα