" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  11/7/2007

Smart concepts: 0,9 ευρώ τα 100 χλμ!

Διαβάστηκε από 15195 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/7/2007
Δύο νέα πρωτότυπα fortwo που δεν αποκλείεται να δουν σύντομα το δρόμο της παραγωγής αποκάλυψε η Smart. Το πρώτο είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο, και το δεύτερο συνδυάζει τον ηλεκτροκινητήρα με τον γνωστό diesel άμεσου ψεκασμού ή με τον 1.000άρη κινητήρα βενζίνης.

Η στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως από τους ιθύνοντες της εταιρείας για την παραγωγή των μοντέλων δεν φαίνεται να βρίσκεται και πολύ μακριά, δεδομένης και της συνεχούς αύξησης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς.

Το ηλεκτροκίνητο fortwo των 41 ίππων μοιάζει να αποτελεί τον τέλειο σύντροφο για μετακινήσεις εντός πόλης καθώς σύμφωνα με την εταιρεία το μέσο κόστος χρήσης του ανέρχεται σε μόλις δύο ευρώ ανά 100 χλμ,. Και λέμε εντός πόλης γιατί με πλήρως φορτισμένη την μπαταρία το fortwo έχει…ακτίνα δράσης μόλις 115 χλμ., ενώ και οι επιδόσεις του είναι ικανοποιητικές μόνο για το αστικό περιβάλλον (0-60χλμ./ώρα σε 5,7 δεύτερα, τελική 112 χλμ./ώρα).

Όταν αυτή αδειάσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε οικιακή πρίζα για να την επαναφορτίσετε, μία διαδικασία που απαιτεί 8 ώρες (4 ώρες για να φορτιστεί στο 80%) και μπορεί να επαναληφθεί τουλάχιστον 1.000 φορές, με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας να ανέρχεται σε 10 χρόνια. Η φόρτιση της μπαταρίας θα σας στοιχίσει περίπου 0,9 ευρώ, σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές της κιλοβατώρας (KW/h) στην Αττική (0,07449 ευρώ).

Στον τομέα των επιδόσεων τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα όταν ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με έναν εκ των δύο μηχανικών συνόλων εσωτερικής καύσης.
Στη περίπτωση δε που αυτός είναι ο diesel άμεσου ψεκασμού η κατανάλωση ανέρχεται σε μόλις 2,9 λίτρα/100 χλμ. Εδώ, από τη συνδυασμένη απόδοση που φτάνει τους 72 ίππους, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 15,8 δεύτερα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 135 χλμ./ώρα. Παράλληλα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα με μόλις 77 γραμμάρια ανά χλμ.


περισσότερα »

SMART - Τελευταία νέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - Τελευταία νέα