" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  1/2/2008

Κίνηση υπεροχής από τη Skoda

Διαβάστηκε από 17204 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/2/2008
Η επιτυχημένη πορεία του Superb στη δύσκολη κατηγορία των μεγάλων αυτοκινήτων, από το 2001 που παρουσιάστηκε, έκανε τη Skoda να ανεβάσει τον πήχη στο νέο μοντέλο δίνοντας έμφαση στη σχεδίαση, στην άνεση, αλλά και στην ποιότητα κατασκευής του μοντέλου.

Μερικές εβδομάδες πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου Skoda Superb, που θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, η Skoda παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα σε επιλεγμένους δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη.

Η Skoda διατηρεί το σεντάν αμάξωμα στο νέο Superb, προκαλώντας κατά κάποιον τρόπο τις Audi, Mercedes και BMW που είναι οι κυρίαρχοι σ’ αυτήν την κατηγορία. Σχεδιαστικά, στο εμπρός μέρος κυριαρχούν τα «βλοσυρά» φώτα που προσδίδουν έντονο δυναμισμό, ενώ το πίσω μέρος, με κομψές γραμμές, προσδίδει ένα πιο κυριλέ προφίλ στην τσέχικη ναυαρχίδα. Αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες κάνουν το Superb να ξεχωρίζει όπως, η μάσκα με τις γρίλιες και το μεγαλύτερο λογότυπο εμπρός, ενώ στο πίσω μέρος η θέση για την πινακίδα κυκλοφορίας έχει μεταφερθεί στον προφυλακτήρα προκειμένου να δείχνει πιο «σοβαρό».

Το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί σε ποιότητα και κυριαρχεί η «σημασία στη λεπτομέρεια» όπως αρμόζει σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης και διαθέτει αρκετά τελευταίου τύπου «καλούδια», όπως π.χ. σύστημα πλοήγησης με 30 GB σκληρό δίσκο, αλλά και το σύστημα αυτόματης ρύθμισης φώτων ανάλογα με την ταχύτητα (που συνδυάζεται μόνο με τα φώτα Xenon). Η πιο ξεχωριστή πινελιά στον εξοπλισμό λέγεται Twindoor και είναι ένας έξυπνος και μεταβλητός τρόπος πρόσβασης στο χώρο αποσκευών. Με τη βοήθεια ενός μηχανισμού ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αν θα ανοίξει μόνο το καπό ή την πίσω πόρτα. Με τον τρόπο αυτόν αξιοποιείται καλύτερα η μεγάλη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου.

Οι εσωτερικοί χώροι έχουν μεγαλώσει και είναι άπλετοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε κανένα πρόβλημα να διαβάζετε την εφημερίδα σας και να κάθεστε σταυροπόδι στο πίσω κάθισμα.

Κάτω από το καπό έχετε έξι επιλογές, τρεις ντιζελοκινητήρες και τρεις κινητήρες βενζίνης. Οι ντιζελοκινητήρες έχουν απόδοση 105, 140 και 170 ίππων και οι κινητήρες βενζίνης είναι οι γνωστοί μας Tsi, ο 1.4 λίτρων με απόδοση 125 ίππων και ο 1.8 λίτρων με απόδοση 160 ίππων. Ο 1.4 εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και ο 1.8 είτε με μηχανικό έξι σχέσεων, είτε με το νέο αυτόματο DSG των επτά σχέσεων. Η κορυφαία έκδοση του Superb κινείται από τον νέο V6 FSI των 3.6 λίτρων με απόδοση 260 ίππων, διαθέτει τετρακίνηση, εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG έξι σχέσεων και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ/ώρα. Τέλος, η ρύθμιση της ανάρτησης έχει γίνει με γνώμονα την άνεση, χωρίς ωστόσο να παραμελείται η ασφαλής οδική συμπεριφορά.

Η παραγωγή του νέου Superb θα ξεκινήσει στις αρχές του 2008. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου και η επίσημη πανευρωπαϊκή παρουσίαση στους δημοσιογράφους θα γίνει στα τέλη Μαΐου. Στην ελληνική αγορά αναμένεται προς το τέλος της χρονιάς.

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε με μία λέξη όσα είδαμε σ’ αυτήν την στατική παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της Skoda, η λέξη αυτή θα ήταν «Superb» δηλαδή υπέροχο, εξαίσιο, όπως ακριβώς δίνει την εξήγηση το λεξικό.


περισσότερα »

SKODA - Τελευταία νέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - Τελευταία νέα