" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  29/7/2008

Το νέο Honda Jazz αποκαλύπτεται…

Διαβάστηκε από 15966 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/7/2008
Τα πλήρη στοιχεία έφερε στη δημοσιότητα για το νέο Jazz, η Honda. To μικρό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας διαθέτει πλέον μεγαλύτερους και πιο εκμεταλλεύσιμους χώρους ενώ παράλληλα εφοδιάζεται και με κινητήρες υψηλής τεχνολογίας (1,2 & 1,4 λίτρων)Το νέο Honda Jazz χωρίς υπερβολές αποτελεί σχεδιαστικά μία εξέλιξη του προηγούμενου μοντέλου.

Το μήκος του ανέρχεται σε 3,900 μέτρα, το πλάτος σε 1,655 και το ύψος σε 1,525.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, το μήκος του είναι μεγαλύτερο κατά 5,5 εκατοστά και το πλάτος του κατά 2 εκατοστά. Ακόμα το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 5 εκατοστά ενώ τα εμπρός και πίσω μετατρόχια κατά 3,5 και 3 εκατοστά αντίστοιχα.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα 3,7 εκατοστά περισσότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, 4,4 εκατοστά για τους ώμους του οδηγού και του συνοδηγού και 4,3 για τους πίσω επιβάτες.

Ακόμα υπάρχει δυνατότητα διπλού πατώματος με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 399 λίτρα για τα μοντέλα με το διπλό πάτωμα και το κιτ επισκευής ελαστικών.

Η πολυμορφικότητα του εσωτερικού ενισχύεται με την εύκολη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων με μια απλή κίνηση χωρίς να κουνηθούν τα εμπρός καθίσματα.

Το ιαπωνικό μοντέλο εφοδιάζεται με κινητήρα 1,2 λίτρων με απόδοση 90 ίππους και με κινητήρα 1,4 λίτρων με απόδοση 100 ίππους. Οι εν λόγω κινητήρες είναι τεχνολογίας μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων.

Τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ενώ εναλλακτικά η έκδοση 1,4 λίτρων εφοδιάζεται και με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο i-Shift με paddles στο τιμόνι.

Η μέση κατανάλωση για τον πρώτο ανέρχεται σε 5,1 λίτρα ανά 100 χλμ ενώ για τον δεύτερο σε 5,3. (5,1 με το σειριακό κιβώτιο)
Ακόμα, οι εκπομπές ρύπων για τον πρώτο ανέρχονται σε 120 γρ./χλμ ενώ για τον δεύτερο σε 123 γρ./χλμ (120 με το σειριακό κιβώτιο)

Στον στάνταρ εξοπλισμό του θα περιλαμβάνει αερόσακους οδηγού/συνοδηγού, πλευρικούς αερόσακους και αερόσακους τύπου κουρτίνας με αυτόν του συνοδηγού να απενεργοποιείται σε περίπτωση μεταφοράς παιδικού καθίσματος.
Ενεργά προσκέφαλα και βομβητές για τις εμπρός και πίσω ζώνες συμπληρώνουν το πακέτο ασφάλειας.


περισσότερα »

HONDA - Τελευταία νέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - Τελευταία νέα