Η ανανεωμένη Mercedes S-Class
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η ανανεωμένη Mercedes S-Class

Ανανέωση στα σημεία για την S-Class

(9/4/2009)

Η Mercedes παρουσίασε την ανανεωμένη S-Class καθώς και για πρώτη φορά την υβριδική έκδοση της. Πρόκειται για ανανεώσεις στα σημεία, ενώ αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια που έχει γίνει και στον τομέα της μείωσης της οικονομίας. Τα δύο αυτοκίνητα πάντως δεν θα βρίσκονται στην έκθεση της Νέας Υόρκης

Μπορεί να κάνει εντύπωση το γεγονός ότι μόλις δύο μέρες πριν από την έναρξη της έκθεσης της Νέας Υόρκης (9-19 Απριλίου) η Mercedes παρουσίασε την ανανεωμένη και την υβριδική έκδοση της S-Class, όμως αυτό συνέβη γιατί η εταιρεία κρατά αυτά τα μοντέλα για την έκθεση της Σαγκάης. Ούτως η άλλως στη Νέα Υόρκη η Mercedes θα ντεμπουτάρει, τις: E-Class Coupe, E63 AMG, E250 Bluetec, GL350 και ML450 hybrid.

To μοντέλο έχει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός/πίσω, και φώτα Bi-Xenon

To μοντέλο έχει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός/πίσω, και φώτα Bi-Xenon

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το επίσημο λανσάρισμα της S-Class θα γίνει τον Αύγουστο, και αναμφισβήτητα πρόκειται για την βελτίωση του αυτοκινήτου στα σημεία ώστε να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά το σκληρό ανταγωνισμό (ειδικά με την έλευση της νέας 7άρας από την BMW).
Εξωτερικά το μοντέλο έχει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός/πίσω, με νέο χρωμιωμένο γκρίλ στο εμπρός μέρος, και φώτα Bi-Xenon με φλας τεχνολογίας LED. Εσωτερικά υπάρχει νέα οθόνη 6,5 ιντσών, ανανεωμένο σύστημα Comand, ενώ συναντάμε και μερικά από τα στοιχεία που μόλις παρουσιάστηκαν στην E-Class, όπως το Adaptive Highbeam Assist που μόλις αντιληφθεί όχημα από το απέναντι ρεύμα χαμηλώνει αυτόματα την ένταση των προβολέων. Yπάρχουν ακόμη τα Lane Keeping Assist (που ειδοποιεί όταν το όχημα βγαίνει από τη λωρίδα του), καθώς και το Active Body Control που αναγνωρίζει και αντιδρά στους πλευρικούς ανέμους αλλά και στην περίπτωση που ο οδηγός έχει αργές αντιδράσεις (όπως για παράδειγμα όταν είναι νυσταγμένος) με ειδικούς αισθητήρες που εξετάζουν στοιχεία από 70 παραμέτρους! Από πλευράς κινητήρων η γκάμα θα συμπληρωθεί με έκδοση S550, V8 382 ίππων (σε πισωκίνητη και τετρακίνητη έκδοση), καθώς και με την έκδοση S600 των 510 ίππων. Θα υπάρχουν επίσης δύο εκδόσεις AMG. Η S63 AMG των 518 ίππων, και η S65 AMG των 604 ίππων που θα είναι και η κορυφαία της σειράς.
Η υβριδική έκδοση S400 (που σημειωτέων είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει σε έκδοση της S-Class) θα χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων απόδοσης 275 ίππων που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα προσθέτει ακόμη 20 ίππους σε αυτή την ιπποδύναμη (συνολικά 295 ίπποι).
Το κιβώτιο που θα χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο είναι το 7G-Tronic που είναι ειδικά τροποποιημένο για το υβριδικό μοντέλο, με το οποίο θα εξασφαλίζει κατανάλωση της τάξης των 7,9 λίτρων/100 χιλιόμετρα. Τιμή που την κατατάσσει στην πρώτη θέση των υβριδικών σεντάν πολυτελείας, παγκοσμίως. Κατά την ακινησία του το αυτοκίνητο δεν παράγει καθόλου ρύπους, ενώ κατά την κίνηση του αποθηκεύει ενέργεια μέσω του συστήματος πέδησης σε μπαταρίες ιόντων λιθίου τελευταίας τεχνολογίας με μεγάλη χωρητικότητα.
Hyundai
4green