Το RX-8 Hydrogen RE

Το RX-8 Hydrogen RE

Υδρογονοκίνητο Mazda RX-8

(29/4/2009)

Μπορεί να το είδαμε τον περασμένο Οκτώβριο στη Νορβηγία, όμως το υδρογονοκίνητο μοντέλο της Mazda δεν αποτελούσε τίποτα περισσότερο από μια εισαγωγή από την Ιαπωνία. Τώρα το πρώτο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών υδρογονοκίνητο RX-8 πάτησε το πόδι του στη Νορβηγία και είναι έτοιμο για χρήση.

Πρόκειται για το πρώτο από συνολικά 30 αυτοκίνητα (αρχικά) τα οποία θα διατεθούν στη Νορβηγική κυβέρνηση στα πλαίσια του προγράμματος HyNor. Σύμφωνα με αυτό θα τοποθετηθούν σταθμοί ανεφοδιασμού μεταξύ Στάβανγκερ και Όσλο έτσι ώστε τα υδρογονοκίνητα οχήματα να μπορούν να διανύσουν την απόσταση των 580 χιλιομέτρων χωρίς πρόβλημα. Η έναρξη λειτουργίας αυτών των σταθμών ανεφοδιασμού θα ξεκινήσει στις 11 Μαϊου, και μετά από αυτή την ημερομηνία θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του Mazda RX-8 Hydrogen RE στο Όσλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αντίθετα με το αντίστοιχο υδρογονοκίνητο RX-8 που παρουσιάστηκε για την Ιαπωνική αγορά πριν λίγο καιρό, το «Νορβηγικό» RX-8 βασίζεται στο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο (είναι δηλαδή αριστεροτίμονο), ενώ εδώ η μετάδοση γίνεται μέσω χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.
AUTOFIT PASXA
vw