Με μοτέρ V10 η επόμενη Esprit

Με μοτέρ V10 η επόμενη Esprit

(28/5/2009)

Η Lotus ετοιμάζει την επόμενη γενιά της Esprit για το 2012 και ιθύνοντες της βρίσκονται σε συζητήσεις με την Toyota για να «δανειστεί» το σπορ μοντέλο τρία μηχανικά σύνολα της Lexus, εκ των οποίων στην κορυφή θα βρίσκεται ο κινητήρας V10 που αποδίδει 550 ίππους.

Σύμφωνα με τον Ειδικό Τύπο της Βρετανίας, η νέα Lotus Esprit θα είναι διαθέσιμα για όλα τα (γερά) πορτοφόλια, αφού η πιο… αδύναμη έκδοσή της θα έχει το μοτέρ άμεσου ψεκασμού V6 της Toyota, που παράγει 300 ίππους. Η μεσαία εκδοχή του σπορ αυτοκινήτου αναμένεται να εφοδιαστεί με τον V8 κινητήρα, επίσης της Toyota, που έχει χωρητικότητα 5 λίτρων, αποδίδει 417 ίππους και «φοριέται» στο Lexus IS F.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στην κορυφή της γκάμας των μηχανικών συνόλων της επόμενης Esprit φημολογείται ότι θα βρίσκεται ο κινητήρα V10, ο οποίος παράγει 550 ίππους και «τραβάει» το αγωνιστικών διαθέσεων μοντέλο της Lexus, LF-A. Επίσης λέγεται ότι η Lotus συνεργάζεται με την Toyota για μία –κατά κάποιον τρόπο- υβριδική Esprit. Έτσι και αλλιώς το σίγουρο είναι ότι το νέο μοντέλο θα βασίζεται πάνω στην Evora, θα έχει κι’ αυτό τον κινητήρα στο κέντρο, αλλά θα δείχνει και θα είναι πιο «επιθετικό» με μακρύτερο και φαρδύτερο αμάξωμα και πιο κοντινή απόσταση από την άσφαλτο.
SPRING SEAT
NISSAN