Στην ευρωπαϊκή αγορά τέλη 2011 ή 2012

Στην ευρωπαϊκή αγορά τέλη 2011 ή 2012

Το Ford Fiesta ωριμάζει...

(26/8/2010)

Aν και η τρέχουσα νέα γενιά του Fiesta είναι ακόμη πολύ φρέσκια, μέσω των κατασκόπων μας στην Ευρώπη εξασφαλίσαμε μία ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία, η οποία δείχνει τα αισθητικά πρότυπα που θα ακολουθήσει η ανανεωμένη εκδοχή του μικρού μοντέλου της Ford.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές που περιμένουμε να δούμε στο ανανεωμένο Fiesta εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στον εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος θα ενσωματώνει νέα μικρά φωτιστικά LED με λειτουργία ημέρας, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα ανανεωμένα Mondeo, S-Max & Galaxy. Mικρή πινελιά αλλαγής αποτελούν και οι ανασχεδιασμένες άκρες του εμπρός προφυλακτήρα στην περιοχή που φιλοξενούνται οι προβολείς ομίχλης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Το ενδιαφέρον στους Ecoboost

Το σημαντικότερο νέο στοιχείο όμως που θα δούμε στο ανανεωμένο Fiesta δεν είναι άλλο, από τους νέους κινητήρες βενζίνης που θα διανθίζουν στο άμεσο μέλλον την γκάμα του. Πρόκειται για τη νέα «οικογένεια» τούρμπο κινητήρων άμεσου ψεκασμού Ecoboost (1,6 και 2,0 λίτρων), οι οποίοι υπόσχονται αυξημένη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Περισσότερο έντονη στην γκάμα του Fiesta θα είναι η παρουσίαση του Ecoboost 1,6 λίτρων σε εκδόσεις ισχύος περίπου 150 ίππων. Στην κορυφή θα δούμε και έκδοση με 180 ή 200 ίππους, προερχόμενους είτε από το 1,6 είτε από το 2λιτρο μοτέρ. Πλησιάζοντας προς τη βάση θα δούμε τους σημερινούς κινητήρες 1,4 και 1,6 λίτρων με 98 και 125 ίππους. Τέλος, στο απώτερο μέλλον, το Fiesta θα υιοθετήσει και ένα ακόμη Ecoboost μοτέρ με μικρή χωρητικότητα. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον 3κύλινδρο 1,0 λίτρου τουρμπάτο κινητήρα, που παρουσιάστηκε πρόσφατα μαζί με το πρωτότυπο Star Concept.
PEUGEOT NEW EVANS
4green