Η νέα DS4 κλέβει την παράσταση με την εντυπωσιακή της εμφάνιση
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα DS4 κλέβει την παράσταση με την εντυπωσιακή της εμφάνιση

Επίσημα η νέα Citroen DS4

(30/8/2010)

To νέο μικρομεσαίο μοντέλο πολυτελείας της Citroen είναι πλέον γεγονός. Το αυτοκίνητο ονομάζεται DS4 και πρόκειται για το δεύτερο όχημα της σειράς, μετά την DS3. Το αυτοκίνητο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο διαδίκτυο, με περιορισμένα τεχνικά στοιχεία, ενώ επίσημα θα παρουσιαστεί στο Παρίσι.

Το νέο μοντέλο της Citroen ακούει στον κωδικό DS4. Πρόκειται για το δεύτερο αυτοκίνητο της σειράς DS που έχει λανσάρει η γαλλική φίρμα και μόλις τώρα ανακοινώθηκαν τα πρώτα τεχνικά του στοιχεία. Έτσι οι διαστάσεις του μοντέλου είναι τα 4,27 μέτρα μήκους, 1,81 μέτρα πλάτους, και 1,53 μέτρα ύψους, ενώ ο χώρος των αποσκευών είναι τα 370 λίτρα.

Το αυτοκίνητο διακρίνεται για το ιδανικό συνδυασμό σπορ και πολυτελών στοιχείων

Το αυτοκίνητο διακρίνεται για το ιδανικό συνδυασμό σπορ και πολυτελών στοιχείων

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Εξωτερικά ο σχεδιασμός είναι φυσικά ένα από τα πολύ δυνατά σημεία του αυτοκινήτου, αφού η νέα DS4 δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο, ενώ την ίδια στιγμή πετυχαίνει με τις αναλογίες της να είναι όσο σπορ και όσο πολυτελές επιθυμεί η Citroen. Το μοντέλο διαθέτει φώτα ημέρας LED γύρω από τους φανούς ομίχλης, και τα φτερά του μπορούν να φιλοξενήσουν ζάντες μεγέθους έως 19 ίντσών, ενώ ο σπορ χαρακτήρας τονώνεται με στοιχεία όπως η «εξαφάνιση» των χειρολαβών για τις πίσω πόρτες, στο πάνω μέρος του παραθύρου, όπως και στην Alfa Romeo Giulietta.
«First-Class Travelling» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στο σχετικό δελτίο τύπου της Citroen, και όχι άδικα αφού η εταιρεία έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ώστε το νέο αυτοκίνητο να διακρίνεται στον τομέα της πολυτέλειας. Εσωτερικά λοιπόν, η εικόνα πολυτέλειας ενισχύεται με στοιχεία όπως η πανοραμική οροφή, τα δερμάτινα καθίσματα, και ο υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, ενώ ο σπορ χαρακτήρας τονίζεται με πολλά στοιχεία αλουμινίου, όπως σε κεντρική κονσόλα, πίνακα οργάνων, εισαγωγές αέρα του συστήματος κλιματισμού και λεβιέ ταχυτήτων. Οι υποψήφιοι αγοραστές μάλιστα θα έχουν την δυνατότητα να διαφοροποιήσουν το αυτοκίνητο τους όπως αυτοί επιθυμούν με στοιχεία όπως η διχρωμία στα καθίσματα, ενώ στις πιο ακριβές εκδόσεις το δέρμα θα καλύπτει το ταμπλό και τις εσωτερικές επενδύσεις των θυρών. Την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι στο εσωτερικό, όπως οι θήκες για μεγάλα μπουκάλια στις πόρτες και ο ξεχωριστός χώρος κάτω από το υποβραχιόνιο του οδηγού που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα μπουκάλια του μισού λίτρου.

Από πλευράς κινητήρων η νέα DS4 θα χρησιμοποιεί συνολικά πέντε (3 βενζίνης και δύο πετρελαίου). Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις χρησιμοποιούν τον κινητήρα 1,6 λίτρων σε τρεις διαβαθμίσεις, τις: VTi με τους 120 ίππους, THP με 155 ίππους και ΤΗP με 200 ίππους. Οι δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι οι HDi 110 ίππων (διατίθεται και με τεχνολογία e-HDi), και η HDi 160 ίππων (και οι δύο διαθέτουν φίλτρα μικροσωματιδίων-DPF). H τεχνολογία e-HDi περιλαμβάνει: σύστημα Stop&Start, σύστημα ανάκτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά την πέδηση, και αυτόματο κιβώτιο EGS. Mε την τεχνολογία αυτή η συγκεκριμένη έκδοση της DS4 έχει μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων CO2 κατά 15%. Τέλος, όλοι οι κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι με χειροκίνητο κιβώτιο ή με το αυτόματο EGS (Electronic Gearbox System) έξι σχέσεων.

Τέλος, η υψηλή τεχνολογία που φέρει η DS4 δεν σταματά εδώ, αφού το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με συστήματα όπως: eTouch Assistance System (δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα ειδοποίησης υπηρεσίας ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος, με το πάτημα ενός διακόπτη), και Blind-Spot Monitoring System (ειδοποίηση για αντικείμενο στα νεκρά σημεία που δεν μπορεί να δει ο οδηγός σε αποστάσεις 5 μέτρων προς τα πίσω, και 3,5 μέτρων σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου).
To μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού, ενώ η διάθεση του στην αγορά θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2011.
Hyundai
vw