To ολοκαίνουργιο GTC της Opel που θα δούμε στο Παρίσι
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To ολοκαίνουργιο GTC της Opel που θα δούμε στο Παρίσι

GTC: το νέο γλυπτό της Opel!

(8/9/2010)

Στην έκθεση του Παρισιού θα παρουσιάσει και επίσημα πλέον το ολοκαίνουργιο GTC η Opel. Η τρίθυρη εκδοχή του Astra χαρακτηρίζεται από το δυναμισμό στην εμφάνιση της, ενώ τα επίσημα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, εκτός από το ότι αρχικά θα φορά 2.0λιτρο κινητήρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Opel αναφέρει ότι η σχεδιαστική γραμμή που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του GTC χαρακτηρίζεται από τρεις «γραμμές» στο αμάξωμα του. Η πρώτη, είναι αυτή που βρίσκεται στο κάτω μέρος των θυρών και πρωτοεμφανίστηκε στο Insignia. Η δεύτερη είναι αυτή που ξεκινά από τις χειρολαβές των θυρών και κατευθύνεται προς το πίσω μέρος, χαρακτηρίζοντας την ίδια στιγμή και το μυώδες σχήμα των πίσω φτερών. Η τρίτη είναι αυτή που ακολουθεί το σχήμα της οροφής, και καταλήγει στο εντυπωσιακό σπόιλερ που βρίσκεται στο άνω μέρους του πίσω παρμπρίζ. Στο εμπρός μέρος, εκτός από τον ολοκαίνουργιο προφυλακτήρα με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, την παράσταση κλέβουν και τα φώτα ημέρας LED, ενώ LED είναι και τα πίσω φωτιστικά.

Η έκδοση αυτή του Astra αναμένεται να είναι συνάμα και η περισσότερο δυναμική

Η έκδοση αυτή του Astra αναμένεται να είναι συνάμα και η περισσότερο δυναμική

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Tα λόγια του αντιπροέδρου του σχεδιαστικού τμήματος της Opel, Mark Adams ήταν τα εξής: «Θέλαμε να εκφράσουμε την πιο συναισθηματική πλευρά της Opel, και πιστεύουμε ότι αυτό το όχημα δημιουργεί το ανάλογο αντίκτυπο ώστε να ενισχυθεί αυτός ο δυναμικός όσο και σπορ χαρακτήρας». Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει ότι στον σχεδιασμό του, μέρος της έμπνευσης προήλθε ακόμη και από στίχους όπως αυτοί της νουβέλας του Richard Bach με το όνομα: Jonathan Livingston Seagull, «…and the speed was pure beauty» (…και η ταχύτητα ήταν αγνή ομορφιά)!
Η εταιρεία αναφέρεται στο μοντέλο ως «GTC Paris concept car», οπότε δεν γνωρίζουμε ακόμη τα τελικά τεχνικά του χαρακτηριστικά. Το μοντέλο πάντως θα έχει συνολικό μήκος στα 4,46 μέτρα, ενώ στην έκθεση θα παρουσιαστεί με δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα (με άγνωστη προς το παρόν ισχύ), που θα διαθέτει σύστημα start&stop, και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Αργότερα αναμένεται να χρησιμοποιήσει και τους μικρότερους υπερτροφοδοτούμενους και μη, κινητήρες της σειράς του Astra. Τέλος, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στον σπορτίφ χαρακτήρα της οδικής του συμπεριφοράς, αφού όπως αναφέρει η Opel ανάλογα με την έκδοση θα έχει εμπρός μπλοκέ διαφορικό, και ρυθμιζόμενη ανάρτηση FlexRide, ενώ τουλάχιστον το μοντέλο της έκθεσης θα εφοδιάζεται με ζάντες μεγέθους 21 ιντσών!
Toyota
test center