Η ηλεκτρική έκδοση του Hyundai i10 που μόλις παρουσιάστηκε στη Νότια Κορέα

Η ηλεκτρική έκδοση του Hyundai i10 που μόλις παρουσιάστηκε στη Νότια Κορέα

Έτοιμο το ηλεκτρικό Hyundai i10

(10/9/2010)

Στη Νότια Κορέα και υπό την παρουσία του προέδρου Lee Myung-Bak έγινε η πρώτη παρουσίαση της ηλεκτρικής έκδοσης του Hyundai i10. Το αυτοκίνητο ονομάζεται BlueOn και βασίζεται σε αντίστοιχο πρωτότυπο που μας είχε δείξει η εταιρεία στην περσινή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Hyundai BlueOn είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στη Νότια Κορέα (FSEV- Full Speed Electric Vehicle). Το ηλεκτρικό i10 εφοδιάζεται με μπαταρία 16.5kWh, που προέρχεται από την εταιρεία LG Chem που επίσης εφοδιάζει την υβριδική έκδοση του Hyundai Sonata, αλλά και το Chevrolet Volt, ενώ η εξέλιξη του που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, έχει κοστίσει στη Hyundai περί τα 34 εκατομμύρια δολάρια. Αρχικά η εταιρεία θα διαθέσει 30 ηλεκτρικά BlueOn στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος το οποίο θα διαρκέσει δύο χρόνια και θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η ισχύς του αυτοκινήτου φτάνει τους 81 ίππους, και τα 210 Nm ροπής, ενώ η μέγιστη ταχύτητα του είναι τα 130 χ.α.ω. με τα 0-100 χ.α.ω. να ολοκληρώνονται σε 13,1 δλ. Η αυτονομία του Hyundai BlueOn είναι τα 140 χιλιόμετρα, ενώ ο χρόνος που χρειάζεται η μπαταρία για την πλήρη φόρτιση της είναι οι έξι ώρες από μια πρίζα των 220V και τα μόλις 25 λεπτά για το 80% από μια πρίζα των 380V. Τέλος, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται ακόμη και με σύστημα αναπαραγωγής ήχων με στόχο την προειδοποίηση και προστασία των πεζών, καθώς και με σύστημα που ενημερώνει σχετικά με τους διαθέσιμους σταθμούς ανεφοδιασμού, για την περιοχή στην οποία κινείται. Τέλος, η Hyundai ευελπιστεί να ξεκινήσει σταδιακά την παραγωγή του μέσα στο 2011, με στόχο την κατασκευή 2.500 BlueOn έως το 2012.
Mercedes
test center