Σε χρήση κιβωτίων CVT στα Aveo, Spark και Cruze είναι πολύ πιθανό να προβεί η GM, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου (φωτογραφία Chevrolet Spark)

Σε χρήση κιβωτίων CVT στα Aveo, Spark και Cruze είναι πολύ πιθανό να προβεί η GM, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου (φωτογραφία Chevrolet Spark)

Κιβώτια CVT για τα «μικρά» Chevrolet

(30/11/2010)

Στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης των οχημάτων της η General Motors μελετά πολύ σοβαρά τη χρήση νέων αυτόματων κιβωτίων τεχνολογίας CVT, τουλάχιστον αναφορικά με τα μικρά και μικρομεσαία μοντέλα της. Αυτά δεν είναι άλλα από το νέο Aveo, το Spark αλλά και το Cruze.

Έχοντας τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά νου, η GM είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια «εύκολη» και αποδοτική λύση που θα της επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δημοσιεύματα του αμερικανικού ειδικού τύπου, που αναφέρουν πως η λύση αυτή είναι η χρήση αυτόματων κιβωτίων CVT. Πιο συγκεκριμένα, ο Sohn Dongyoun (αντιπρόεδρος της GM στο υπεύθυνο κομμάτι εξέλιξης της μηχανολογίας) επιβεβαιώνει ότι η χρήση κιβωτίων CVT αποτελεί έναν από τους πιο γρήγορους και άμεσους τρόπους για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Sohn Dongyoun η GM έχει ως στόχο στο άμεσο μέλλον τα αντίστοιχα μεγέθη καταναλώσεων των Aveo, Spark, και Cruze να μειωθούν κατά 10%. Τέλος, είναι ακόμη άγνωστο εάν τα νέα αυτά κιβώτια θα εξελιχθούν από την ίδια την GM, η εάν θα προκύψουν από κάποια συνεργασία, καθώς και πότε θα τα δούμε στα μοντέλα παραγωγής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
skoda