Στους 320 ίππους αναμένεται να φτάνει η ιπποδύναμη της Mercedes A25 AMG (κατασκοπευτική εικόνα της επόμενης γενιάς A-Class)

Στους 320 ίππους αναμένεται να φτάνει η ιπποδύναμη της Mercedes A25 AMG (κατασκοπευτική εικόνα της επόμενης γενιάς A-Class)

Έκδοση AMG για τη Mercedes A-Class!

(17/12/2010)

Ο βρετανικός ειδικός τύπος αναφέρει ότι η Mercedes βρίσκεται στο μονοπάτι της εξέλιξης μιας «καυτής» έκδοσης για το μικρομεσαίο μοντέλο της που θα φέρει τον γνωστό κωδικό AMG! Το αυτοκίνητο μάλιστα θα ξεπερνά τους 300 ίππους που θα προέρχονται από τετρακύλινδρο 2,0λιτρο σύνολο!

Ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο σκληρός στην premium κατηγορία των μικρομεσαίων, και όπως όλα δείχνουν οι κατασκευές που ακούνε στα ονόματα των RS3 της Audi, και 1 M Coupe της BMW ωθούν πλέον και τη Mercedes να μπει σε πρωτόγνωρα για τη σειρά A-Class «χωράφια»! Φυσικά το νέο δεν αφορά την τωρινή γενιά του αυτοκινήτου, αλλά τη μελλοντική που θα δούμε μέχρι το 2012. Έτσι, και σύμφωνα πάντα με την είδηση που δημοσιεύεται αυτό το διάστημα σε βρετανικό έντυπο, το καυτό μικρομεσαίο μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή θα αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ περί τους 320 ίππους. Αυτοί μάλιστα θα προέρχονται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας μόλις 2,0 λιτρων! Το στοιχείο αυτό ουσιαστικά θα αποτελέσει και μια από τις σημαντικότερες διαφορές του μοντέλου σε σχέση με τους αντιπάλους του, αφού οι αντίστοιχες εκδόσεις των Audi/BMW που αναφέρθηκαν παραπάνω ξεπερνούν κατά πολύ τα 2 λίτρα (2,5 λίτρα το RS3/3,0 λίτρα η 1 Μ Coupe).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στον τομέα της μετάδοσης θα έχουμε εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Το όνομα του αυτοκινήτου είναι πολύ πιθανό να είναι Mercedes A25 AMG, ενώ η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει στην έκθεση της Σαγκάης του 2011, με τη διάθεση στην αγορά να ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2012.
Mercedes
moto