5 φωτογραφίες »

Τιμές νέου Nissan LEAF

10.106 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2018)

Το νέο Nissan LEAF πάτησε τους τροχούς του στη χώρα μας και η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τις τιμές του ηλεκτρικού της μοντέλου, τις οποίες και σας παρουσιάζουμε.

Στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου Nissan LEAF στη χώρα μας η αντιπροσωπεία της μάρκας πραγματοποίησε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου, όπου ανακοινώθηκαν και οι τιμές του μοντέλου, όπως επίσης και οι εξοπλιστικές εκδόσεις στις οποίες θα προσφέρεται στην ελληνική αγορά.

Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Nissan τιμάται, λοιπόν, από 32.990 ευρώ έχοντας στη φαρέτρα του τρία εξοπλιστικά πακέτα: Acenta, N-Conecta και Techna. Το βασικό πακέτο Acenta χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα πλήρες σε εξοπλισμό καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων intelligent cruise control, λειτουργία e-pedal, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, προβολείς ομίχλης, 6 αερόσακους, αιθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες 16 ιντσών, φίμε τζάμια, δερμάτινο τιμόνι, όπως επίσης και σύστημα infotainment Nissan Connect EV με οθόνη αφής 7 ιντσών και όλες τις δυνατότητες διασυνδεσιμότητας (Bluetooth, USB, Aux, Android Auto και Apple CarPlay). Επιπλέον, το νέο LEAF εφοδιάζεται με όλα τα καλούδια της ιαπωνικής φίρμας στον τομέα της ασφάλειας: προειδοποίηση τυφλού σημείου, ευφυές σύστημα φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, υποβοήθηση υψηλής σκάλας προβολέων κ.α.
 

Αυτή η νέα πρόταση αγοράς περιλαμβάνει τρεις κύριους πυλώνες που συνοψίζονται στο Intelligent Power, που συγκροτείται από το νέο ηλεκτρικό σύνολο 40kW με βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, αυξημένη ροπή αλλά και ισχύ, το Intelligent Driving μια τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την αυτοπεποίθηση του οδηγού, ενισχύοντας  την ασφάλεια και μειώνοντας το στρες και το Nissan Intelligent Integration τη σύνδεση του αυτοκινήτου με την ευρύτερη κοινωνία και τα ενεργειακά δίκτυα, μέσω της μοναδικής τεχνολογίας αμφίδρομης χρέωσης.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, πως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan έχει ως πηγή ενέργειας μια μπαταρία ιόντων λιθίου 40 kWh, η οποία συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο προσφέρει στο Leaf ισχύ 150 ίππων και 320 Nm ροπής. Μάλιστα η εταιρεία υπόσχεται πως το νέο LEAF είναι σε θέση να διανύσει 378 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 144 χλμ./ώρα. Σημειώνουμε, μάλιστα, πως το νέο LEAF είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που υποβλήθηκε σε δοκιμές WLTP, επιτρέποντας στους κατόχους του να οδηγούν έως και 415 χλμ. σε συνθήκες πόλης με μία μόνο φόρτιση.

Toyota
test center