Πρώτες τιμές νέου Skoda Scala

27.120 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2019)

Το νέο Skoda Scala, το μικρομεσαίο μοντέλο της τσέχικης φίρμας, ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά και εμείς σας παρουσιάζουμε τις πρώτες τιμές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Λίγο πριν την εκπνοή του περασμένου έτους αποκαλύφθηκε επίσημα το νέο Skoda Scala, ή αλλιώς το αντι-Golf της Skoda, έχοντας στη φαρέτρα του μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, νέα σχεδίαση, καλό τεχνολογικό υπόβαθρο και πέντε κινητήρες που συμμορφώνονται με το νεότερο πρότυπο Euro-6d-Temp (σ.σ. τρεις βενζίνης, έναν ντίζελ και έναν διπλού καυσίμου με φυσικό αέριο και βενζίνη). Αυτό που έλειπε για να δέσει το γλυκό, όμως, ήταν η τιμή με την οποία θα προσφέρεται στην αγορά το «φρέσκο» μικρομεσαίο των Τσέχων.

Πρώτος σταθμός για το νέο Scala αποτελεί η αγορά της Γερμανίας, εκεί που η Skoda θα λανσάρει το μοντέλο επί ευρωπαϊκού εδάφους. Όπως σε όλα τα μοντέλα της, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, η μάρκα διατηρεί τον value for money χαρακτήρα προσφέροντας το μικρομεσαίο της από 17.350 ευρώ στην αρχική έκδοση με τον 1.000άρη TSI βενζινοκινητήρα ισχύος 95 ίππων και 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Αμέσως μετά συναντούμε την έκδοση με τον ίδιο TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,0 λτ. και απόδοση 115 ίππων, με 6άρι μηχανικό κιβώτιο αυτή τη φορά, το κόστος της οποίας ξεκινά από 21.450 ευρώ. Στην κορυφή της γκάμας των βενζινοκίνητων Scala εδρεύει η version με το νεότερο 1.5 TSI Evo κινητήρα των 150 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το κόστος κτήσης της οποίας ορίζεται στις 25.200 ευρώ.
 

Περνώντας στο ντίζελ υπάρχει αποκλειστικά μια επιλογή, εκείνη του TDI κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λτ. με απόδοση 115 ίππων και 250 Nm ροπής που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσων και τιμάται από 21.500 ευρώ. Όσον αφορά στην έκδοση με τον κινητήρα διπλού καυσίμου με φυσικό αέριο και βενζίνη θα κάνει την εμπορική της πορεία στα τέλη του 2019, οπότε δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η τσέχικη φίρμα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως, η Skoda. παρόλο που λανσάρει καινούργιο μοντέλο σε μια νέα βάση και με πληθώρα αλλαγών, έχει καταφέρει να κρατήσει χαμηλά τη διαφορά της τιμής σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο που αντικαθιστά, το Rapid Spaceback. Αυτό φαίνεται  άλλωστε από τη διαφορά της τάξεως των 900 ευρώ που έχουν μεταξύ τους οι βασικές εκδόσεις του... «παλιού» -Rapid Spaceback- και του «νέου» -Scala-.

ELASTIKA 2024
moto