Όμορφες καμπύλες και αεροδυναμικές γραμμές τονίζουν το σύγχρονο, ευρωπαϊκό χαρακτήρα του νέου Cee΄d.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Όμορφες καμπύλες και αεροδυναμικές γραμμές τονίζουν το σύγχρονο, ευρωπαϊκό χαρακτήρα του νέου Cee΄d.

3 μικρομεσαία με κινητήρες diesel

47.344 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2012)

Alfa Romeo Giulietta, Peugeot 308, Kia Cee΄d. Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 3 μικρομεσαία αυτοκίνητα με ντίζελ κινητήρες, οι οποίοι εκτός από το ότι… δεν καίνε, είναι «καθαροί» και με πολύ ροπή από τις χαμηλές στροφές.

Κάθε σύγχρονο μικρομεσαίο αυτοκίνητο διαθέτει μία ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων, που αποτελείται τόσο από βενζινοκίνητα σύνολα, όσο και από diesel. Μάλιστα, τα περισσότερα μοντέλα εφοδιάζονται με μοτέρ έως 1,6 λτ., πράγμα που ενισχύει περαιτέρω τον οικονομικό τους χαρακτήρα, όχι μόνο από πλευράς κατανάλωσης, αλλά και τεκμηρίου (π.χ. στα 1.600 κ.εκ. το τεκμήριο για αυτοκίνητα έως 5 ετών ανέρχεται στα 4.200 ευρώ). 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Επιπλέον, η τιμή της πλειοψηφίας των ντίζελ μικρομεσαίων, κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια και ξεκινά λίγο πιο πάνω από τα 15.000 ευρώ, ενώ πολλές είναι και οι εκπτώσεις. Παράλληλα, από πλευράς εξοπλισμού, εφοδιάζονται με όλα τα σύγχρονα στοιχεία ανέσεων και ασφάλειας, ενώ οι χώροι τους καλύπτουν τις ανάγκες μιας 4μελούς οικογένειας. Συνολικά λοιπόν, καλύπτουν πολλές από τις σύγχρονες ανάγκες και επωφελούνται της χαμηλής κατανάλωσης που μειώνει τα καθημερινά έξοδα μετακινήσεων. 

Στην προκειμένη περίπτωση επιλέξαμε τρεις προτάσεις, με ξεχωριστό χαρακτήρα η κάθε μία. Αρχικά έχουμε την Alfa Romeo Giulietta, που ξεχωρίζει τόσο από την εμφάνιση, όσο και με τις χάρες της στο δρόμο. Το Peugeot 308 αποτελεί μία ώριμη επιλογή, με δεδομένο τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του και τη μεγάλη τεχνογνωσία των Γάλλων στους πετρελαιοκινητήρες. Τέλος, προσθέσαμε το νέο Kia Cee΄d, που μπορεί να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα (έρχεται το αμέσως επόμενο διάστημα), αποτελεί όμως ευχάριστη έκπληξη στον τομέα των diesel κινητήρων, τόσο λόγω του χαμηλού κυβισμού των 1,4 λίτρων της μικρής του έκδοσης, όσο και λόγω των χαρακτηριστικών του προηγμένου 1,6 των 128 ίππων.  

Mercedes
test center