To Opel Adam κατέφθασε στη μίνι κατηγορία και τίθεται αντιμέτωπο με το διαχρονικό fashion-item, Fiat 500.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Opel Adam κατέφθασε στη μίνι κατηγορία και τίθεται αντιμέτωπο με το διαχρονικό fashion-item, Fiat 500.

Opel Adam vs Fiat 500: To lifestyle ζει!

53.378 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2013)

Με στιλ και… φαντασία, το Opel Adam έρχεται στη μίνι κατηγορία για να κοντραριστεί με το αναχθέν σε fashion-item, Fiat 500, απαντώντας πειστικά σε όλους όσοι ισχυρίζονται ότι, το lifestyle δεν έχει θέση στη σύγχρονη εποχή.

Opel ADAM 1,2

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

+ Εμφάνιση, Δυνατότητες εξατομίκευσης, Σχεδίαση εσωτερικού και μαλακό πλαστικό στο 
πάνω τμήμα του ταμπλό, 
Οδική συμπεριφορά και αίσθηση
-
Απόδοση κινητήρα-επιδόσεις, Xώρος για τα κεφάλια στο πίσω κάθισμα, Aίσθηση επιλογέα ταχυτήτων, Mικρό πορτ-μπαγκάζ

Fiat 500 0,9 TwinAir
+ Σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, Ποιότητα κατασκευής, Οδική συμπεριφορά,  Επιδόσεις, Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
- Θόρυβος κινητήρα, Χώροι για επιβάτες και αποσκευές, A
νεση ανάρτησης

Το ADAM, το πρώτο μίνι μοντέλο της Opel που δεν αποτελεί προϊόν συνεργασίας με άλλη εταιρεία, λανσάρεται στην Ελληνική αγορά στοχεύοντας να τέρψει το νεανικό αγοραστικό κοινό με το διαφορετικό του στιλ και τις πολλές δυνατότητες «παιχνιδίσματος» με χρώματα, σχέδια και διάφορα άλλα, προαιρετικά ή μη, gadgets. Απέναντί του, το ADAM βρίσκει το αυτοκίνητο εκείνο που ορίζει τι είναι στιλ στην κατηγορία, το 500 της Fiat, σε μια κόντρα που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από αυτούς που είναι αλλά και αισθάνονται νέοι!

Διαφορετικότητα επί 2…
Το εξωτερικό στιλ αποτελεί το κυριότερο προσόν της υπόστασης του Opel ADAM και του Fiat 500, με τα δύο αυτοκίνητα να στοχεύουν στο μοντέρνο lifestyle και το διαφορετικό τρόπο ζωής. Ομοιότητες, άλλωστε, υπάρχουν πολλές: Το αμάξωμα και στις δύο περιπτώσεις είναι αποκλειστικά 3θυρο και γεμάτο καμπύλες, στο εμπρόσθιο τμήμα άρχονται τα διπλά φωτιστικά σώματα, ενώ οι δυνατότητες εξατομίκευσης καλύπτουν αρκετές σελίδες των καταλόγων τους. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες διαφορές. Αρχικά, το ADAM είναι πιο πλατύ σχεδόν κατά 100 χλστ. και αυτό, δίπλα-δίπλα με το 500 φαίνεται, και του προσδίδει τελικά, μια λίγο πιο «μεγαλίστικη» παρουσία.
 
Έπειτα, το ADAM διαθέτει κάποια πιο εξεζητημένα σχεδιαστικά στοιχεία όπως π.χ. την πολύ χαμηλή μάσκα ή την οροφή που δείχνει να μην εφάπτεται στο υπόλοιπο αμάξωμα, τα οποία τονίζουν ακόμη περισσότερο την ιδιαιτερότητά του. Από την άλλη πλευρά, το 500, με τις πιο μαζεμένες διαστάσεις και τις σχεδιαστικές του παραπομπές στο παρελθόν, καταφέρνει να δείχνει εξίσου μοντέρνο και διαφορετικό, αλλά και παράλληλα, περισσότερο κομψό.

Πιο προσιτό το ADAM
Με τιμή καταλόγου 12.900 ευρώ, το Opel ADAM των 1,2 λίτρων δεν είναι ένα φθηνό μίνι, ωστόσο, με βάση το ξεχωριστό του στιλ και τις μεγαλύτερες διαστάσεις από τα συνηθισμένα μοντέλα της κατηγορίας, το ποσόν αυτό ικανοποιεί. Περισσότερο δε από τη στιγμή που συνδυάζεται με ένα πλήρες επίπεδο εξοπλισμού που περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας. 

Απέναντί του, το Fiat 500 TwinAir προσφέρεται στην εξίσου πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Lounge, με την τιμή ωστόσο να είναι ακριβότερη του ADAM (14.750 ευρώ τιμή καταλόγου). Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι, στον εξοπλισμό του διαθέτει και αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού.

200 διαθέσιμα στοιχεία για OPEL  ADAM
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για FIAT  500
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

SPRING SEAT
NISSAN