Το στιλ είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής ειδικά στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων, που στοχεύουν κατ ευθείαν στο συναίσθημα, πέρα φυσικά από την ευελιξία στην πόλη.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το στιλ είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής ειδικά στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων, που στοχεύουν κατ ευθείαν στο συναίσθημα, πέρα φυσικά από την ευελιξία στην πόλη.

Μίνι μοντέλα που απογειώνουν το Lifestyle

42.719 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2014)

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η τριάδα των Fiat 500 - Opel ADAM - smart fortwo έχουν καταφέρει να καθιερωθούν ως fashion items στο μυαλό των αγοραστών μίνι μοντέλων. Ποιος επικρατεί σε αυτή τη lifestyle αναμέτρηση;

Το στιλ είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής ειδικά στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων, που στοχεύουν κατ ευθείαν στο συναίσθημα, πέρα φυσικά από την ευελιξία στην πόλη, την οικονομία στην κατανάλωση και την προσιτή τιμή κτήσης. Είναι εμφανές πως το εξωτερικό στιλ αποτελεί το κυριότερο προσόν της υπόστασης του Opel ADAM και του Fiat 500, με τα δύο αυτοκίνητα να στοχεύουν στο μοντέρνο lifestyle και το διαφορετικό τρόπο ζωής. Το smart fortwo είναι σε μια κατηγορία μόνο του, αφού είναι το μικρότερο σε μήκος μοντέλο της αγοράς και εκτός από το ιδιαίτερο στυλ πρεσβεύει και την απόλυτη ευελιξία στην πόλη. Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν αποκλειστικά 3θυρο αμάξωμα, που τονίζει το νεανικό τους χαρακτήρα.
Διαφορετικότητα επί 3
Το Opel ADAM διαθέτει κάποια πιο εξεζητημένα σχεδιαστικά στοιχεία όπως π.χ. την πολύ χαμηλή μάσκα ή την οροφή που δείχνει να μην εφάπτεται στο υπόλοιπο αμάξωμα, τα οποία τονίζουν ακόμη περισσότερο την ιδιαιτερότητά του. Από την άλλη πλευρά, το Fiat 500, με τις πιο μαζεμένες διαστάσεις και τις ρετρό σχεδιαστικές του παραπομπές καταφέρνει να δείχνει εξίσου μοντέρνο και διαφορετικό, αλλά και παράλληλα, περισσότερο κομψό, αν και είναι περισσότερα χρόνια στην αγορά. To smart fortwo coupe χαρακτηρίζεται από το κοντό μήκος και το αναλογικά ψηλό του… ανάστημα, από τους ανύπαρκτους προβόλους, τις ακμές στη σχεδίαση και τις ιδιαίτερα μεγάλες πόρτες για το μέγεθός του. Σε κάθε περίπτωση το αμάξωμα είναι αποκλειστικά 3θυρο και γεμάτο καμπύλες, στο εμπρόσθιο τμήμα άρχονται τα διπλά φωτιστικά, ενώ οι δυνατότητες εξατομίκευσης καλύπτουν αρκετές σελίδες των καταλόγων τους. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες διαφορές. Αρχικά, το ADAM είναι πιο πλατύ σχεδόν κατά 100 χλστ. και αυτό, δίπλα-δίπλα με το 500 φαίνεται, και του προσδίδει τελικά, μια λίγο πιο «μεγαλίστικη» παρουσία.
Value for Money: Πιο προσιτό το ADAM
Με τιμή 11.036 ευρώ με απόσυρση, το Opel ADAM με τον κινητήρα των 1.200 κ.εκ. δεν είναι ένα φθηνό μίνι, αλλά είναι το φθηνότερο από τα 3. Με βάση το ξεχωριστό του στυλ και τις μεγαλύτερες διαστάσεις από τα συνηθισμένα μοντέλα της κατηγορίας, το ποσόν αυτό ικανοποιεί. Περισσότερο δε από τη στιγμή που συνδυάζεται με ένα πλήρες επίπεδο εξοπλισμού που περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας. Απέναντί του, το βασικό Fiat 500 με τον κινητήρα 1,2 προσφέρεται από την έκδοση Pop, που είναι επαρκώς εξοπλισμένη, με την τιμή ωστόσο να είναι ακριβότερη του ADAM (11.370 ευρώ). Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι, στον εξοπλισμό του διαθέτει και αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού όχι όμως και ESP. Το πιο ακριβό από τα 3 είναι το smart fortwo coupe, το οποίο στην έκδοση των 71 ίππων (διαθέσιμο επίσης με 61 και 84 ίππους) κοστίζει 11.605 ευρώ, χωρίς ο βασικός εξοπλισμός του να μπορεί να θεωρηθεί ανταγωνιστικός! Και τα 3 μοντέλα προσφέρονται με 2 ετή εγγύηση για τα μηχανικά τους μέρη.

To smart fortwo coupe είναι μια κατηγορία μόνο του, αφού είναι το μικρότερο σε μήκος μοντέλο παραγωγής, γεγονός που του χαρίζει ιδιαίτερη ευελιξία μέσα στην πόλη.

To smart fortwo coupe είναι μια κατηγορία μόνο του, αφού είναι το μικρότερο σε μήκος μοντέλο παραγωγής, γεγονός που του χαρίζει ιδιαίτερη ευελιξία μέσα στην πόλη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center