Θέτουμε αντιμέτωπα σε μια εντελώς διαφορετική σύγκριση τα δύο νέα μοντέλα, Nissan Micra και Citroen C3. Εσείς ποιο προτιμάτε;
17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Θέτουμε αντιμέτωπα σε μια εντελώς διαφορετική σύγκριση τα δύο νέα μοντέλα, Nissan Micra και Citroen C3. Εσείς ποιο προτιμάτε;

Citroen C3 Vs Nissan Micra

15.990 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2017)

Καθρέφτη, καθρεφτάκι ποιο είναι πιο όμορφο; Στις επόμενες σελίδες προχωρούμε σε μια διαφορετική αντιπαράθεση, όπου στόχο δεν έχουμε να καταλήξουμε στο ποιο μοντέλο είναι ομορφότερο, αλλά να βάλουμε στο μικροσκόπιο δύο από τα πιο ξεχωριστά μικρά που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή.

Ας είμαστε ειλικρινείς, το θέμα εμφάνιση είναι αρκετά υποκειμενικό. Κάτι που σε κάποιον φαντάζει υπέροχο, ο,τιδήποτε και αν είναι αυτό, ένας άλλος μπορεί να μην το προσέξει καν… Φυσικά υπάρχουν κάποιες γενικές νόρμες, όμως μέχρι εκεί. Ταυτόχρονα όμως, η εμφάνιση -ανθρώπου ή πράγματος- είναι πολύ σημαντική ώστε να διαμορφώσει άποψη. Στην περίπτωση αγοράς ενός αυτοκινήτου μάλιστα, μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την τελική απόφαση, σε κάποιες περιπτώσεις σε ποσοστό πάνω από 50%!

Τα airbumbs στις πόρτες αποτελούν πλέον σήμα κατατεθέν της Citroen. Στην περίπτωση του C3, δίνουν αρκετούς πόντους στην εικόνα, όπως επίσης και οι επιλογές customization που υπάρχουν.

Τα airbumbs στις πόρτες αποτελούν πλέον σήμα κατατεθέν της Citroen. Στην περίπτωση του C3, δίνουν αρκετούς πόντους στην εικόνα, όπως επίσης και οι επιλογές customization που υπάρχουν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να βάλουμε στο μικροσκόπιο δύο μοντέλα, τα οποία έχουν δεχθεί τα περισσότερα θετικά σχόλια τα οποία έχουν να κάνουν με τη σχεδίασή τους. Από τη μια μεριά το Citroen C3 το οποίο ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα της γαλλικής εταιρείας όπως εκφράζεται τα τελευταία 2 χρόνια, από την άλλη το Nissan Micra, το οποίο αποκαλύπτει τι θα δούμε από την ιαπωνική εταιρεία στα επόμενά της μοντέλα.
 
Καμπύλες VS ακμές
Είναι ξεκάθαρο πως τα δύο μοντέλα ακολουθούν διαφορετικά σχεδιαστικά μονοπάτια. Στο μεν Citroen C3 εφαρμόζονται πολλές καμπύλες, το δε Nissan Micra είναι πιο γωνιώδες. Αμφότερα θεωρούμε πως είναι δυναμικά σε σχεδίαση, μοντέρνα, και επιθετικά, ενώ και τα δύο διαθέτουν κάποια ιδιαίτερα ξεχωριστά στοιχεία, ανάλογα με τη γωνία που θα τα δεις.
 
Ανφάς
Παρατηρώντας το μπροστινό μέρος των δύο μοντέλων πρέπει να παραδεχθείς πως και στα δύο έχει γίνει πολλή, και καλή δουλειά. Στην περίπτωση του Citroen C3 το μάτι πέφτει στα λεπτά φανάρια στο πάνω μέρος του καπό τα οποία διαθέτουν 3 συστοιχείες LED και τα οποία ενώνονται με την οριζόντια μάσκα, όπως και στα στρόγγυλα φανάρια λίγο πιο κάτω. Στο Nissan Micra από την άλλη έχει ακολουθηθεί διαφορετική τακτική. Τα φανάρια είναι μεγάλα σε μέγεθος, έχουν τραβηχτεί αρκετά προς τα πίσω, ενώ αρκετό δυναμισμό εκπέμπει το μυώδες καπό και η μάσκα σε σχήμα V. Θα τολμούσαμε να πούμε πως το μπροστινό μέρος του C3 είναι πιο εκλεπτυσμένο, ενώ του Micra πιο επιθετικό και δυναμικό.
 
Προφίλ
Από το πλάι τώρα, πάλι τα δύο μοντέλα έχουν κάτι το μοναδικό. Το Nissan Micra έχει το έντονο νεύρο που ξεκινάει μπροστά από τα φανάρια, κατεβαίνει κάτω και ανεβαίνει κοφτερό προς τα πίσω δημιουργώντας ένα πολύ μυώδες πίσω μέρος, το Citroen C3 όμως έχει τα Airbumbs, πλέον σήμα κατατεθέν της Citroen που αν δούμε σε άλλο αυτοκίνητο ίσως και μας «ξενίσει». Χωρίς αυτά, ωστόσο, θα τολμήσουμε να πούμε πως το Micra είναι λίγο πιο «δουλεμένο». Βέβαια, αυτή η απόφασή μας οφείλεται και στις κρυμμένες πίσω χειρολαβές ή την μαύρη κολόνα που συμβάλλει ώστε να δοθεί η αίσθηση πως η οροφή αιωρείται.
 
Στην ουρά
Το πίσω μέρος και των δύο μοντέλων έρχεται να συμπληρώσει το αισθητικό αποτέλεσμα που έχει δημιουργηθεί πιο πριν. Έτσι, στο μεν Citroen C3 κυριαρχούν οι καμπύλες, στο δεν Nissan Micra οι γραμμές. Και τα δύο παίρνουν για εμάς άριστα….
 
Κεφάλαιο customization
Σε συγκεκριμένες ηλικίες και κοινό, το κεφάλαιο customization είναι πολύ σημαντικό. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι εταιρείες και για αυτό φροντίζουν να παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες προσωποποίησης στα μοντέλα τους. Στην άτυπη αυτή μάχη, λοιπόν, πλεονέκτημα έχει το γαλλικό μοντέλο, όχι γιατί έχει περισσότερες δυνατότητες customization σε σχέση με το Nissan Micra (σ.σ. και εδώ μπορείς να επέμβεις επίσης σε καθρέπτες, καπό-οροφή, μαρσπιέ και προφυλακτήρες), αλλά επειδή αυτές οι επιλογές customization αναβαθμίζουν σε πιο έντονο βαθμό την εξωτερική εικόνα του, καθώς στο εσωτερικό τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Με τις πόρτες ανοικτές 
Ανοίγοντας τις πόρτες των δύο μοντέλων και μπαίνοντας στο εσωτερικό τους, τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα και η πρώτη φράση του κειμένου αυτού, ότι δηλαδή η σχεδίαση έχει έντονο το υποκειμενικό στοιχείο μέσα της έχει απόλυτη εφαρμογή… Που να πρωτοεπικεντρωθούμε… Στην τεράστια οθόνη αφής του C3, ή στην όμορφη διχρωμία του Micra; Στο μικρό σε διάμετρο τιμόνι και επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι του Micra, ή στους τετράγωνους αεραγωγούς του C3; Σε γενικές γραμμές, μόνο, θα τολμήσουμε να πούμε πως το C3 διαθέτει μια πιο minimal αισθητική, το δε Micra είναι σε μερικά σημεία πολύ καλοφτιαγμένο και μόνο όταν καθίσεις πίσω από το τιμόνι τους θα διαμορφώσεις τη δική σου άποψη, πάντα υπό το πρίσμα της σχεδίασης.

Ξεχωρίζουν και σε τεχνολογία
Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε ένα ακόμη παράγοντα. Τα δύο αυτοκίνητα έχουν τεχνολογίες που δεν συναντάς σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας! Το Nissan Micra έχει ηχεία στο προσκέφαλο του καθίσματος του οδηγού, το δε Citroen C3 κάμερα στο καθρέπτη που μπορεί να βιντεοσκοπήσει ότι βρίσκεται μπροστά σου, και μετά αν θέλεις να το ανεβάσεις και στα κοινωνικά δίκτυα! Εσείς με ποιο από τα δύο εντυπωσιαστήκατε περισσότερο;
 
Η άποψή μας
Χωρίς αμφιβολία, τα Citroen C3 και Nissan Micra είναι τα δύο πιο ξεχωριστά σε σχεδίαση μικρά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Το ποιο είναι ομορφότερο, θα το αποφασίσετε εσείς, καθώς είπαμε η απόφαση είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική. Εμείς, πάντως, θα εγγυηθούμε, πως και με τα δύο μοντέλο θα τραβήξετε το βλέμμα των περαστικών στο πέρασμά σας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRANSPORTER
test center