BMW X5 VS Volvo XC90

BMW X5 VS Volvo XC90

29.287 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2019)

Σαν ίσο προς ίσο; Σε ότι αφορά στα μεγάλα πολυτελή SUV, η νέα BMW X5 δεν αστειεύεται. Ούτε όμως και το αισθητά φτηνότερο και πρόσφατα ανανεωμένο Volvo ΧC 90, που δεν έχει κόμπλεξ να κοιτάξει το γερμανικό SUV σαν ίσος προς ίσο.

Η νέα BMW X5 κοστίζει στην diesel έκδοση xDrive30d με τα 265 άλογα και την κτηνώδη ροπή των 620 Nm σχεδόν 100.000 ευρώ, χωρίς την 3η σειρά πίσω καθισμάτων με την οποία είναι διαθέσιμη. Το λίγο πιο πληθωρικό σε διαστάσεις και στάνταρ 7θέσιο Volvo XC90 στη νέα diesel έκδοση B5 με mild hybrid κινητήρα 235 ίππων άλογα και 480 Nm ροπής το αγοράζεις κάπου 21.000 ευρώ λιγότερα! Σεβαστή διαφορά… Το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο αυτή αξίζει…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Περί μεγέθους και design ο λόγος
Και τα δύο πολυτελή SUV είναι μεγάλα. Και όταν λέμε μεγάλα, εννοούμε πως η BMW X5 έχει μήκος 4.922 χλστ. και μεταξόνιο 2.975 χλστ. τη στιγμή που το Volvo XC90 είναι μεγαλύτερο (4.953χλστ. μήκος και 2.984 χλστ. μεταξόνιο), αλλά και επιβλητικότερο λόγω ύψους και απόστασης 238 χλστ. από το έδαφος (στα 214 χλστ. η X5). Μικρές αισθητικές βελτιώσεις στη γρίλια, στο κάτω μέρους του προφυλακτήρα και στους αεραγωγούς έχει δεχθεί το Volvo XC90, που πλέον έχει στάνταρ ράγες οροφής και ενσωματωμένες διπλές πίσω απολήξεις εξάτμισης.

Όλα τα στοιχεία αυτά μαζί έχουν τονίσει το εκλεπτυσμένο του σχεδιασμό, που καλύπτει εξαιρετικά την τετράγωνη λογική της σχεδίασής του. Από την άλλη, η νέα BMW X5 εκφράζει έντονο δυναμισμό, επιβλητικότητα και κύρος μέσω των επιμέρους χαρακτηριστικών της, λανσάροντας καθαρές επιφάνειες και έντονες γραμμές στο ογκώδες αμάξωμά της. Αρχικά η παραδοσιακή kidney γρίλια ή τα «νεφρά» της μάσκας έχουν μεγαλώσει και καταλαμβάνουν ακόμα περισσότερο χώρο στη μετώπη, νέα και εντυπωσιακά είναι τα LED φωτιστικά σώματα και τα προαιρετικά Laserlight, ενώ τον δυναμισμό ενισχύει το πακέτο Μ της έκδοσης, με σπορ προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τις απολήξεις των εξατμίσεων και τις προαιρετικές 21 ιντσών (!) πανέμορφες ζάντες αλουμινίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto