Τα «βασικά» premium: Audi A3 Vs Mercedes A-Class
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα «βασικά» premium: Audi A3 Vs Mercedes A-Class

130.013 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2020)

Βασικές αρχές του premium: Οι βασικές εκδόσεις των Audi A3 και Mercedes Α-Class αποτελούν το πρώτο βήμα για να εισέλθετε στον κόσμο του premium. Ποιο από τα δυο μικρομεσαία μοντέλα θα επικρατήσει σε αυτή τη μάχη γοήτρου και ουσίας;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Audi Α3 και Mercedes A-Class αποτελούν τους βασικότερους παίκτες των γερμανικών μαρκών, για να προσεγγίσουν αυτούς που θέλουν να κάνουν το level up και να βαδίσουν σε premium μονοπάτια. Η Mercedes σε αυτή τη γενιά της, άλλαξε αρκετά τη φιλοσοφία της, πατώντας σε νέο πάτωμα και προσφέροντας downsized εκδόσεις, ενώ η Audi προτίμησε να επενδύσει περισσότερα σε design και τεχνολογία.

Αναμφίβολα και τα δύο μοντέλα προσεγγίζουν ένα πιο νεανικό κοινό, με τις βασικές εκδόσεις τους να αποτελούν την πιο προσιτή λύση για τη μύηση στον κόσμο του premium. Η μεν A-Class στην έκδοση Α 160 με τους 109 ίππους, είναι διαθέσιμη από 22.036 ευρώ, ενώ στο δε A3, οι τιμές ξεκινούν από τα 22.410 ευρώ για την έκδοση 30 TFSI των 110 ίππων. Τιμές που φαντάζουν θελκτικές και πολύ κοντά σε αυτές αρκετών mainstream μικρομεσαίων hatchback.

Εμφάνιση: Πιο αρμονική η A-Class, πιο δυναμικό το A3
Στη νέα A-Class, το αισθητικό αποτέλεσμα διακρίνεται για την πολυτέλεια και την κομψότητα που εκφράζει, τομείς που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Mercedes. H δυναμική του αμαξώματος εκφράζεται στο μπροστινό μέρος κυρίως, ωστόσο όλες οι επιφάνειες και ο τρόπος που «δένουν» μεταξύ τους οι γραμμές του αμαξώματός της, της χαρίζουν μια αρμονία. Το νέο A3 από την πλευρά του, ξεφεύγει από το μουντό παρελθόν του και γίνεται ελκυστικό στο μάτι. Το αμάξωμα προβάλλει περισσότερο το δυναμισμό, χάρη στη χαμηλή γραμμή του καπό, στα πιο έντονα πλαϊνά νεύρα και στους τονισμένους θόλους. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center