Hyundai i20 Vs Toyota Yaris Vs Volkswagen Polo

63.795 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2020)
Hyundai i20 Vs Toyota Yaris Vs Volkswagen Polo
2 Φωτογραφίες »

Σε θέσεις μάχης… Τα νέα Toyota Yaris και Hyundai i20 συναντούν απέναντί τους το Volkswagen Polo σηματοδοτώντας την επανέναρξη της μάχης στη μικρή κατηγορία.


Στην κούρσα των πωλήσεων της μικρής κατηγορίας ρίχνονται εκ νέου τα Toyota Υaris και Hyundai i20 στις ολοκαίνουριες γενιές τους. Με τα πρώτα δείγματα από την είσοδό τους να είναι σαφέστατα θετικά ξεχωρίζοντας για την αναβάθμισή τους σε όλα τα επίπεδα, τα βάζουμε αντιμέτωπα με το αυτοκίνητο «ορισμό» της πληρότητας στην κατηγορία, το Volkswagen Polo επιλέγοντας τις ισχυρές mainstream εκδόσεις του τους με κινητήρες βενζίνης και με παραπλήσια τιμή αγοράς.

Εμφάνιση: Ξεχωρίζουν τα Yaris και i20
Το σχεδιαστικό προφίλ των 3 αυτοκινήτων βασίζεται στα αισθητικά πρότυπα της κάθε εταιρείας ξεχωριστά. Το νέο Hyundai i20 προβάλλει έτσι το νέο αισθητικό προφίλ της Hyundai με την ονομασία Sensuous Sportiness το οποίο συνδυάζει τον δυναμισμό με την κομψότητα. Αυτό είναι εμφανές σε κάθε επιφάνεια του νέου i20 και ειδικότερα στο εμπρόσθιο και πίσω μέρος του, με τις έντονες ακμές και τα όμορφα φωτιστικά σώματα να συνθέτουν ένα όμορφο και ξεχωριστό σύνολο.

Το Toyota Yaris στη νέα του γενιά είναι πιο όμορφο και πιο ενδιαφέρον από ποτέ. Διαθέτει μυώδη εμφάνιση με όμορφες επιφάνειες ξεχωρίζοντας για την μεγάλη μάσκα μπροστά και το πίσω ενιαίο πάνελ φώτων. Οι λεπτομέρειες από εκεί και ύστερα διαμορφώνουν με τη σειρά τους ένα ιδιαίτερα θελκτικό σύνολο συνδυάζοντας τον δυναμισμό με την φινέτσα γενικότερα. 

Σε σαφώς πιο συμβατικά και κλασικά «μονοπάτια» κινείται η σχεδίαση του VW Polo. Το 5θυρο αμάξωμά του διακρίνεται για τις καθαρές του γραμμές και τις δυναμικές του λεπτομέρειες με το αποτέλεσμα να είναι κομψό εκφράζοντας ένα γενικότερα αυστηρό αλλά και δυναμικό προφίλ.

Value for money: Το i20 προσφέρει περισσότερα σε χαμηλότερη τιμή.
Η πιο προσιτή επιλογή είναι το Toyota Yaris, το οποίο κοστίζει από 15.550 ευρώ στην βασική αλλά πληρέστατη έκδοση Active με τον 1,5 λτ. ατμοσφαιρικό κινητήρα των 125 ίππων προσφέροντας και τα περισσότερα χρόνια εγγύησης (6). Το Hyundai i20 προσφέρεται με έκπτωση στην τιμή των 16.490 ευρώ στην έκδοση Εxclusive που είναι η βασική με τον 1.000άρη κινητήρα των 120 ίππων, μια τιμή ιδιαίτερα καλή αν αναλογιστούμε τον εξοπλισμό του και το ήπια υβριδικό σύστημα που ενσωματώνει, αλλά και τα 5 έτη εγγύησης που καλύπτεται. Το Volkswagen Polo διατίθεται αποκλειστικά στην πλούσια έκδοση εξοπλισμού Highline σε συνδυασμό με τον TSI των 115 ίππων και κοστίζει από 17.440 ευρώ, τιμή που είναι αρκετά «τσιμπημένη» παρά τον επαρκή εξοπλισμό του και τον πληρέστατο χαρακτήρα του.
Σελίδα 2Κινητήρες: Yaris σε επιδόσεις, i20 σε κατανάλωση
Σελίδα 3Eσωτερικό: Πιο όμορφο το Yaris, πιο ποιοτικό το Polo
Σελίδα 4Στο δρόμο: Ικανά και εκτός πόλης, πιο ευχάριστο το Yaris
Σελίδα 5Τι επιλέγουν οι 3 τύποι του AutoΤρίτη
Hyundai
vw