19 φωτογραφίες »

Kia e-Niro Vs Peugeot e-2008

15.081 Επισκέψεις στο άρθρο (23/12/2020)

Με ψυχές… ηλεκτρικές: Με αντίστοιχη απόδοση και αυτονομία, τα ηλεκτρικά Kia e-Niro και Peugeot e-2008 αποτελούν δύο από τα πιο ικανά crossover της αγοράς. Δείτε τι τα χωρίζει και τι τα ενώνει στο θέμα που ακολουθεί.


Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν έντονα την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό με την τεχνολογία τους να εισχωρεί πλέον σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια των μοντέλων με αστικό αποκλειστικά χαρακτήρα. Τα δημοφιλή crossover είναι σε θέση να κερδίσουν το στοίχημα για τα ηλεκτρικά, προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα της κατηγορίας τους συνδυάζοντάς τα με την επαρκή αυτονομία που προσφέρουν οι νέες γενιές ηλεκτρικών συστημάτων-μπαταριών. Εμείς δοκιμάζουμε τα αντίστοιχης απόδοσης crossover Kia e-Niro και Peugeot e-2008 και αναφέρουμε.

Εμφάνιση: Πιο ιδιαίτερο το e-Niro πιο δυναμικό το e-2008
Ο αισθητικός χαρακτήρας του κάθε μοντέλου εκφράζει το ύφος της συμβατικής έκδοσής του με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις. Το Kia e-Niro αρχικά δεν διαθέτει τις γρίλιες εισαγωγής αέρα στη μάσκα εμπρός των συμβατικών εκδόσεων του Niro. Κατά τα άλλα είναι νέο στην ελληνική αγορά και καταφέρνει από αυτό το γεγονός να ξεχωρίζει προβάλλοντας ένα εκλεπτυσμένο συνολικά προφίλ με κάποιες λεπτομέρειες δυναμισμού. Αντίθετα το Peugeot e-2008 στηρίζεται ξεκάθαρα στον δυναμισμό που του χαρίζουν οι έντονες επιφάνειές του και τα αιχμηρά σχήματα, ενώ σε σχέση με τις συμβατικές του εκδόσεις και αυτό ως ηλεκτρικό διαφοροποιείται από την ανασχεδιασμένη εμπρόσθια μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος και τα λογότυπα της έκδοσης στα εμπρός φτερά και στο πίσω μέρος. 

Εσωτερικό-Χώροι: Προχωρημένα αισθητικά και τεχνολογικά

Το εσωτερικό του e-2008 εντυπωσιάζει με την ξεχωριστή αισθητική και τον high-tech διάκοσμο, ενώ επιδεικνύει premium χαρακτήρα με την ποιότητα και το φινίρισμά του.

Το εσωτερικό του e-2008 εντυπωσιάζει με την ξεχωριστή αισθητική και τον high-tech διάκοσμο, ενώ επιδεικνύει premium χαρακτήρα με την ποιότητα και το φινίρισμά του.

Το εσωτερικό και στα δύο αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, με το Kia e-Niro να ξεχωρίζει μέσω της αιωρούμενης κονσόλας ανάμεσα στα καθίσματα και τον high tech διάκοσμο κάτι που είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Peugeot e-2008 μέσω της λογικής σχεδίασης i-cockpit. Και στα δύο την εικόνα συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο οι ψηφιακοί πίνακες οργάνων (σ.σ. στάνταρ στο e-Niro αφού διατίθεται στην πλουσιότερη έκδοση Platinum και προαιρετικά στις πλουσιότερες εκδόσεις του e-2008) και οι μεγάλες οθόνες για τα συστήματα infotainment, ενώ ποιοτικά και τα δύο είναι κατασκευασμένα από μαλακά υλικά καλής ποιότητας και ικανοποιούν απόλυτα. Το Peugeot e-2008 εκφράζει έναν πιο premium χαρακτήρα συνολικά στο εσωτερικό του μέσω του φινιρίσματός του και ξεχωρίζει γι` αυτό, ενώ το Kia e-Niro παρουσιάζει καλύτερα επίπεδα συναρμολόγησης. Οι χώροι είναι επαρκείς και στα δύο αυτοκίνητα με ελάχιστες διαφορές υπέρ του μεγαλύτερου Kia e-Niro όσον αφορά στους διαθέσιμους χώρους για τους επιβάτες, ενώ το Κορεατικό μοντέλο προσφέρει και 45 λίτρα μεγαλύτερο χώρο για τις αποσκευές τους. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ELASTIKA 2024
moto