Citroen C3 Vs Nissan Micra Vs SEAT Ibiza
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Citroen C3 Vs Nissan Micra Vs SEAT Ibiza

31.973 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2021)

Βάζουμε στη ζυγαριά το άνετο και γρήγορο Citroen C3, το Nissan Micra που είναι οικονομικό σε κατανάλωση και αγορά και το SEAT Ibiza που έρχεται με καλό εξοπλισμό, πιο δυναμική συμπεριφορά και δεν πληρώνει τέλη.


Με 15-16 χιλιάδες ευρώ άνετο και γρήγορο Citroen C3, Nissan Micra που είναι οικονομικό σε κατανάλωση και αγορά ή SEAT Ibiza που έρχεται με καλό εξοπλισμό, χωρίς τέλη και είναι fun to drive; Ποιο θα πρότεινες στους φίλους σου;

Τα μικρά εξακολουθούν να είναι η νούμερο ένα επιλογή αγοράς στην χώρα μας και ιδιαίτερα στις πωλήσεις λιανικής. Αυτό γιατί αντίθετα με τα εταιρικά deal που διαμορφώνουν κατά κάποιο τρόπο την αγορά γενικότερα, σε αυτή την λίστα βλέπουμε ποια είναι τα μοντέλα που εμπιστεύεται ο αγοραστής για προσωπικό του αυτοκίνητο.

Πέρα από τα «κλασσικά» best seller ωστόσο, υπάρχουν και αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις μέσα στην κατηγορία, οι οποίες έχουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, ικανό για να σε πείσει να τα αγοράσεις. Ο λόγος για τα Citroen C3, Nissan Micra και SEAT Ibiza, τα οποία και συγκρίνουμε στις δημοφιλείς τούρμπο εκδόσεις τους με απόδοση κοντά στους 100 ίππους.   

Value for money: Πιο προσιτό το Micra, πιο πλούσιο το Ibiza, με μεγαλύτερη εγγύηση το C3

Το Nissan Micra στην έκδοση των 92 ίππων έρχεται από το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού Energy και κόστος χαμηλότερο από τα άλλα δύο μοντέλα, καθώς τιμολογείται από 14.990 ευρώ έναντι 15.390 ευρώ του Ibiza των 95 ίππων και 16.150 ευρώ του C3. Ωστόσο σε αυτή την έκδοση υστερεί εξοπλιστικά, καθώς δεν διαθέτει σημαντικά στοιχεία όπως οθόνη αφής και αυτόματα παράθυρα πίσω. Εξοπλιστικά το Ibiza διαθέτει όλα τα παραπάνω, αλλά και κάποια έξτρα, όπως ζάντες αλουμινίου και cruise control. Αντίστοιχα και το C3, το οποίο είναι το ακριβότερο αλλά και το πιο ισχυρό με 110 ίππους, στην έκδοση Feel, η οποία διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό με αναδιπλούμενους καθρέπτες και αυτόματο εξοπλισμό, όχι όμως και σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος. Παράλληλα, το C3 έχει και τη μεγαλύτερη εγγύηση με 5 χρόνια, έναντι 4 του Ibiza και 3 του Micra.

Σχεδίαση: Νεανικό το C3, δυναμικό το Micra, πιο κλασσικό το Ibiza

Στο κομμάτι της σχεδίασης τα 3 μοντέλα έχουν πετύχει ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα με νεανικό χαρακτήρα. Το Citroen C3 δείχνει πιο νεανικό και trendy χάρη στις καμπύλες του αμαξώματος, τα στενά LED φώτα ημέρας και τον μεγάλο μπροστά προφυλαχτήρα.

Εξίσου νεανικό είναι και το Micra, το οποίο ωστόσο προβάλει ένα πιο δυναμικό προφίλ έναντι όλων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των αιχμηρών του επιφανειών και τις έντονες νευρώσεις στο αμάξωμα αλλά την κουπέ αισθητική του στο πίσω μέρος.

Το Ibiza από την πλευρά του έχει πιο κλασσικό και «σοβαρό» σουλούπι, το οποίο παράλληλα δείχνει αρκούντως επιβλητικό, λόγω των αυξημένων διαστάσεων συγκριτικά με τα άλλα δύο μοντέλα. Στην πρόσφατη ανανέωσή του πρόσθεσε και κάποιες μοντέρνες  πινελιές, όπως τη νέα γραμματοσειρά του ονόματος στο πίσω μέρος.

Κινητήρες: C3 για επιδόσεις & Micra για οικονομία

Εσωτερικό-Χώροι

Στο δρόμο: Πιο άνετο το C3, περισσότερος δυναμισμός στο Ibiza

Τι επιλέγουν οι 3 τύποι του AutoΤρίτη

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
moto