To Toyota Prius αρίστευσε στο νέο EcoTest της μεγαλύτερης Γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC.

To Toyota Prius αρίστευσε στο νέο EcoTest της μεγαλύτερης Γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC.

Διάκριση για το Prius στον ADAC

(22/8/2012)

Το Toyota Prius αρίστευσε στο νέο EcoTest της μεγαλύτερης Γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC, ανάμεσα σε 55 αυτοκίνητα, που δοκιμάστηκαν με βάση καινούρια κριτήρια, σε ίδιες συνθήκες.

Το Prius ήταν το πρώτο που συγκέντρωσε συνολικά 90 μονάδες και κατέκτησε πέντε αστέρια. Η κατανάλωση που έφτασε στα 4,58l/100km κατά τη διάρκεια των δοκιμών βαθμολογήθηκε με 40 μονάδες. Το μάξιμουμ των 50 μονάδων δόθηκε για τις χαμηλές εκπομπές ρύπων του υβριδικού.
Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, η λέσχη ADAC λανσάρισε αυστηρότερα κριτήρια για το EcoTest. Το νέο στοιχείο ήταν ο κύκλος WLTP - Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, που αντιστοιχεί στον προγραμματισμένο μελλοντικό παγκόσμιο κύκλο οδήγησης για μέτρηση της κατανάλωσης. Επιπλέον, το αυτοκίνητο υποβάλλεται στο νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης New European Driving Cycle (NEDC) και στον κύκλο ADAC highway. 
Σημαντική αλλαγή είναι ότι το σύστημα κλιματισμού λειτουργεί κατά τη διάρκεια των κύκλων WLTP και ADAC highway. Επιπλέον, οι τιμές ρύπων από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση – «well-to-wheel» λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς των εκπομπών CO2, και αφορούν τους ρύπους που δημιουργούνται από την παραγωγή οχημάτων ή τη μεταφορά καυσίμου. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
moto