Η VW προτίθεται το 2014, να γιορτάσει την 40ή επέτειο του θρυλικού Golf, λανσάροντας μια σπέσιαλ έκδοση του κορυφαίου GTI.

Η VW προτίθεται το 2014, να γιορτάσει την 40ή επέτειο του θρυλικού Golf, λανσάροντας μια σπέσιαλ έκδοση του κορυφαίου GTI.

Το νέο Golf GTI κάνει... δίαιτα!

(12/9/2012)

H VW εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μια μελλοντική έκδοση του Golf GTI, κατά 200 κιλά ελαφρύτερη από το σημερινό μοντέλο! Μάλιστα, θα την ονομάσει Carbon GTI, λόγω της εκτεταμένης χρήσης ανθρακονήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στο διεθνή ειδικό Τύπο, η VW προτίθεται το 2014, να γιορτάσει την 40ή επέτειο του θρυλικού Golf, λανσάροντας μια σπέσιαλ έκδοση του κορυφαίου GTI, με την ονομασία Carbon GTI. Σημείο αναφοράς, η χρήση αλουμινίου και ανθρακονήματος, με απώτερο σκοπό τη μείωση του βάρους κατά 200 κιλά, σε σχέση με το σημερινό GTI!
Για να δικαιολογηθεί το κόστος ενός τέτοιου project, η ελαφριά κατασκευή θα εφαρμοστεί και σε άλλα μελλοντικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, κυρίως στα υβριδικά και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Όπως και στο αυθεντικό GTI, κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένα δίλιτρος υπετροιφοδοτούμενος κινητήρας απόδοσης 225 ίππων. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα, θα έρχεται σε περίπου έξι δευτερόλεπτα, ενώ αναμένεται ένα νέο σύστημα διεύθυνσης, αλλά και εμπρός διαφορικό VAQ, για περαιτέρω βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του καυτού μοντέλου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center