Το νέο Nissan Qashqai (αποκλειστική-ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία), αναμένεται να βασίζεται στη νέα πλατφόρμα «CMF» (Common Module Family).

Το νέο Nissan Qashqai (αποκλειστική-ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία), αναμένεται να βασίζεται στη νέα πλατφόρμα «CMF» (Common Module Family).

Το νέο Nissan Qashqai με νέα πλατφόρμα CMF

6.492 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2013)

Η δεύτερη γενιά του Nissan Qashqai, αναμένεται να «πατάει» στην καινούρια πλατφόρμα «CMF» (Common Module Family), η οποία αποτελεί προϊόν της συνεργασίας Renault και Nissan.

Renault και Nissan στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας τους, παρουσιάζουν μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία «CMF» (Common Module Family), η οποία αναμένεται να μειώσει το κόστος κατά 30-40% σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη ανά μοντέλο.
Το νέο Nissan Qashqai, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του έτους, θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό μοντέλο που θα βασίζεται στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και αρκετά ακόμη και των δύο εταιρειών.
Η CMF θα αναπτυχθεί σε 5 ηπείρους και σε περισσότερες από 10 χώρες έως το 2020, ενώ σε αυτή θα βασίζονται μια ευρεία γκάμα μοντέλων από μικρά έως μεγάλα και θα καλύψει σε ετήσια βάση 1,6 εκατομμύρια οχήματα και 14 μοντέλα (11 του ομίλου Renault και 3 Nissan).
Η πλατφόρμα CMF έχει την δυνατότητα «φιλοξενίας» και υβριδικών συστημάτων κίνησης, ενώ η ανάπτυξη της αναμένεται να κλιμακωθεί με την πάροδο των ετών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center