Οι Toyota-Peugeot-Citroen θα κυκλοφορήσουν από κοινού και τις νέες γενιές των τριών μίνι Aygo (εδώ εικονίζεται το υπάρχον μοντέλο), 107 και C1 αντίστοιχα.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι Toyota-Peugeot-Citroen θα κυκλοφορήσουν από κοινού και τις νέες γενιές των τριών μίνι Aygo (εδώ εικονίζεται το υπάρχον μοντέλο), 107 και C1 αντίστοιχα.

Toyota-Peugeot-Citroen συνεχίζουν στα μίνι

9.706 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2013)

Η συνεργασία του γαλλικού ομίλου με την Toyota θα συνεχιστεί και για την επόμενη γενιά της «μίνι τριλογίας» (Aygo-107-C1), αφού θεωρήθηκε πετυχημένη και κάλυψε τη ζήτηση για αστικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τον CEO του γαλλικού ομίλου Peugeot-Citroen, Philippe Varin, θα συνεχιστεί η συνεργασία τους με την ιαπωνική φίρμα, καθώς θα κατασκευάσουν και θα λανσάρουν το ερχόμενο έτος τη νέα γενιά των τριών μίνι τους, από κοινού.Ειδικότερα, σε συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι τα τρία νέα μίνι θα παραχθούν στο Kolin της Τσεχίας, όπου υπάρχει η δυνατότητα να βγαίνουν 300.000 μονάδες ετησίως.Επίσης, επεσήμανε ότι από το 2005, που ξεκίνησε η συνεργασία αυτή, έχουν πουληθεί περισσότερα από 2 εκατ. οχήματα συνολικά, καθιερώνοντας τα Toyota Aygo, Peugeot 107 και Citroen C1 στην μίνι κατηγορία.Παράλληλα, οι φήμες ήθελαν ο γαλλικός όμιλος να συνεργάζεται με την BMW και τη GM, γι αυτό και θα σταματούσε η σχέση με την Toyota. Όπως όμως τόνισε ο Varin, άλλο θέμα είναι η συνεργασία με την Toyota κι άλλο η σχέση των Peugeot-Citroen με τις εν λόγω εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, κατά τον Varin πάντα, η BMW θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός νέου εξελιγμένου κινητήρα με προδιαγραφές Euro 7, αλλά τίποτα δεν θα επιβεβαιωθεί πριν το 2017, ενώ η General Motors σκέφτεται να συνεργαστεί με τις δύο γαλλικές φίρμες για να κατασκευάσουν ένα van, στα πρότυπα του Opel Meriva κι ένα crossover, στο μέγεθος του Peugeot 3008.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto