Η 7η γενιά του Golf πατά σε νέα πλατφόρμα –την MQB- που προσφέρει περισσότερη ακαμψία και ελαφραίνει κατά πολύ το αμάξωμα του γερμανικού μικρομεσαίου (εικόνα το Golf GTI).
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η 7η γενιά του Golf πατά σε νέα πλατφόρμα –την MQB- που προσφέρει περισσότερη ακαμψία και ελαφραίνει κατά πολύ το αμάξωμα του γερμανικού μικρομεσαίου (εικόνα το Golf GTI).

40 χρόνια παρουσίας για το VW Golf

5.312 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2014)

40 χρόνια πέρασαν από το 1974 που παρουσιάστηκε για 1η φορά το VW Golf, φέρνοντας την επανάσταση με την μπροστινή κίνηση του, ενώ μέχρι σήμερα το γερμανικό μικρομεσαίο έχει φτάσει τις 30 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως.

Το VW Golf είναι ένα από τα πιο «αειθαλή» μοντέλα της Ευρώπης, αφού κατάφερε 40 χρόνια τώρα και με 7 γενιές στην πλάτη του να πρωτοστατεί στην παγκόσμια αγορά αγγίζοντας τις 30 εκατ. πωλήσεις συνολικά όλα αυτά τα χρόνια. Από το 1974 που ντεμπούταρε η 1η γενιά του υπήρξε πρωτοπόρο για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, αφού υιοθετούσε όχι μόνο την μπροστινή κίνηση, αλλά και την τοποθέτηση της μηχανής μπροστά, αναφορικά με το Beetle.Αναλυτικότερα, το 1ης γενιάς Golf σχεδιάστηκε από τον Giorgio Giugiaro, με γνώμονα ένα πιο σύγχρονο στιλ και μεγαλύτερη άνεση για τους επιβάτες, με αποτέλεσμα το 1976 οι πωλήσεις του να φτάσουν το 1 εκατομμύριο. Τέλος της δεκαετίας του 1970 κάνει την εμφάνισή του και το Golf GTI με 1.600άρη κινητήρα 110 ίππων το οποίο «έδωσε» το όνομά του στην κατηγορία των γρήγορων μοντέλων (GTi).Το 1983 φτάνει στις αγορές η 2η γενιά του Golf, πάλι σε σχεδιασμό του Giugiaro, το οποίο προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία για τους επιβάτες του και φτάνει τις 6,3 εκατ. πωλήσεις μέχρι το 1991. Το 1985 μάλιστα κυκλοφόρησε το πρώτο Golf με 4κίνηση, υπό την ονομασία Golf Country.Η 3η γενιά του Golf λοιπόν είναι πιο ασφαλής σε σχέση με τις προηγούμενες διαθέτοντας μπροστινούς αερόσακους και πιο γερό πλαίσιο, ενώ και ο σχεδιασμός του μοντέλου αλλάζει, δημιουργώντας τη λογική των μακρόστενων φωτιστικών, σε σχέση με τους στρογγυλούς προβολείς του παρελθόντος. Επίσης, σε αυτή τη γενιά κάνουν ντεμπούτο και οι πρώτοι diesel άμεσου ψεκασμού (TDI).Προς το τέλος του 1997 κάνει πρεμιέρα η 4η γενιά του Golf, με κύριο χαρακτηριστικό το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας ESC και το σύστημα 4κίνησης 4MOTION. Παράλληλα, οι κινητήρες του συγκεκριμένου μοντέλου είναι άμεσου ψεκασμού (FSI), ενώ στην ισχυρότερη έκδοση έκανε την εμφάνισή του και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.Το 2004 έφτασε η 5η γενιά με περισσότερα εξοπλιστικά καλούδια ασφάλειας και αρκετή έμφαση στην οικονομία καυσίμου, αφού λανσάρεται και η έκδοση BlueMotion με κατανάλωση 4,5 λτ./100 χλμ.Όσον αφορά την 6η γενιά του μοντέλου -παρά το κάπως συντηρητικό της σχεδιαστικό προφίλ- έμεινε στις αγορές από το 2008 ως το 2012, πουλώντας πάνω από 2,8 εκατ. μονάδες, ενώ η οικονομία καυσίμου στην έκδοση BlueMotion περιορίστηκε στα 3,8 λτ./ 100 χλμ.Τέλος, η γενιά του Golf βρίσκεται σε κυκλοφορία με νέα πλατφόρμα –την MQB- που προσφέρει περισσότερη ακαμψία και ελαφραίνει κατά πολύ το αμάξωμα του γερμανικού μικρομεσαίου, δίνοντας νέα «πνοή» στην εμπορική πορεία του μοντέλου. Επιπλέον, τόσο οι πετρελαιοκίνητες, όσο και οι νέες ηλεκτρικές, υβριδικές και φυσικού αερίου εκδόσεις υπόσχονται πολύ χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων σύμφωνες με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το 1ης γενιάς Golf σχεδιάστηκε από τον Giorgio Giugiaro, ενώ το 1976 οι πωλήσεις του γερμανικού, μικρομεσαίου μοντέλου φτάνουν το 1 εκατ.

Το 1ης γενιάς Golf σχεδιάστηκε από τον Giorgio Giugiaro, ενώ το 1976 οι πωλήσεις του γερμανικού, μικρομεσαίου μοντέλου φτάνουν το 1 εκατ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto