H Mercedes-AMG S63 Cabrio της Brabus διαθέτει τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 3,5 δλ.

H Mercedes-AMG S63 Cabrio της Brabus διαθέτει τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 3,5 δλ.

Brabus AMG S63 Cabrio

7.134 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2016)

H Brabus έκανε πάλι το θαύμα της και βελτίωσε μια Mercedes-AMG S63 Cabrio, φτάνοντάς τη στους 860 ίππους. Πλέον ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος, μπορεί να υπερηφανεύεται πως διαθέτει το γρηγορότερο τετραθέσιο κάμπριο που υπάρχει.

Η Brabus μαζί με την εταιρεία λιπαντικών υψηλής απόδοσης Motul, παρουσίασαν το τελευταίο επίτευγμα της πρώτης κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans, κλέβοντας λίγο από την αίγλη του αγώνα.Συγκεκριμένα ο βελτιωτικός οίκος παρουσίασε μια Mercedes-AMG S63 Cabriolet, της οποίας ο V12 κινητήρας αποδίδει 860 ίππους και 1.450 Nm ροπής. Οι επιδόσεις της φυσικά είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτικές, αφού η τελική της ταχύτητα περιορίζεται στα 350 χλμ./ώρα, λόγω περιορισμών των ελαστικών, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 3,5 δλ.
Πως όμως το κατάφεραν αυτό; Οι μηχανικοί της Brabus, ανακατασκεύασαν τη μηχανή, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της από τα 5,4 στα 5,9 λτ. Η ενίσχυση έγινε με την εγκατάσταση ενός σφυρήλατου στροφαλοφόρου άξονα και την ενίσχυση της οπής των κυλίνδρων. Φυσικά, εγκαταστάθηκαν  φυρήλατα πιστόνια και μπιέλες. Στη συνέχεια τροποποίησε τις δύο κεφαλές των κυλίνδρων, ώστε να μπορέσει να επιτύχει μέγιστη απόδοση. Παράλληλα τοποθετήθηκαν μεγαλύτερα τούρμπο, καθώς και ένα βελτιωμένο σύστημα εξαγωγής με ειδικούς καταλυτικούς μετατροπείς και καινούρια πεταλούδα για περισσότερο ήχο.Επιπροσθέτως κατασκεύασαν και ένα αεροδυναμικό κιτ από ανθρακονήματα, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μπρος-πίσω προφυλακτήρες, πλαϊνούς αεραγωγούς και πίσω διαχύτη. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center