Στην ανάκληση περιλαμβάνονται και πολλές Limited Edition εκδόσεις του αυτοκινήτου όπως και η Miura Homage.

Στην ανάκληση περιλαμβάνονται και πολλές Limited Edition εκδόσεις του αυτοκινήτου όπως και η Miura Homage.

Ανάκληση Lamborghini

4.607 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2017)

Η Lamborghini αναγκάζεται σε ανάκληση 1.500 αυτοκινήτων, καθώς παίρνουν φωτιά λόγω αναθυμιάσεων και υπερχείλισης καυσίμου. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια Lamborghini με γεμάτο ντεπόζιτο είναι κάτι που σχεδόν κάθε άντρας θα ήθελε. Όχι όμως στην περίπτωση της Aventador, με την Ιταλική φίρμα να αναγκάζεται να ανακαλέσει περίπου 1.500 αυτοκίνητα μόνο στις ΗΠΑ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ο λόγος της ανάκλησης είναι οι πιθανότητες να προκληθεί φωτιά από διαρροή ή αναθυμιάσεις καυσίμου, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Όταν το ντεπόζιτο είναι γεμάτο και σε συνδυασμό με λίγο πιο επιθετική οδήγηση, όπως άλλωστε ταιριάζει σε μια Lamborghini, μια ελάχιστη διαρροή καυσίμου στα καυτά μέρη της εξάτμισης, μπορούν να προκαλέσουν φωτιά.
 Σε περίπτωση που έχει τοποθετηθεί aftermarket σύστημα εξάτμισης το ρίσκο είναι ακόμα μεγαλύτερο. Το καλό νέο είναι πως σε περίπτωση φωτιάς, οι ζημιές περιορίζονται σε μερικά λιωμένα μέρη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

 Παρόλα αυτά για να περιορίσει τέτοια περιστατικά στο μηδέν, η Lamborghini ανακαλεί 1,453 οχήματα από την αμερικάνικη αγορά. Στην ανάκληση περιλαμβάνονται και πολλές Limited Edition εκδόσεις του αυτοκινήτου όπως οι Anniversario, Miura Homage, Pirelli Edition, Super Veloce και η Venevo.

Στόχος, η τοποθέτηση ενός νέου βελτιωμένου συστήματος αναθυμιάσεων, με επανασχεδιασμένες βαλβίδες εξαέρωσης για να διορθωθεί το πρόβλημα. Τα νεότερα παραδείγματα των Aventador S και SV έχουν ήδη τοποθετημένο το επανασχεδιασμένο αυτό σύστημα. 

Πρόκειται για τη μόλις δεύτερη ανάκληση της ιταλικής εταιρείας, καθώς πίσω στο 2012 ανακλήθηκαν 144 Aventador λόγω προβλήματος στη ρύθμιση των μπροστινών φώτων.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto