Η Opel προσφέρει τώρα πρόσθετα συστήματα υποστήριξης οδηγού για το Crossland X.

Η Opel προσφέρει τώρα πρόσθετα συστήματα υποστήριξης οδηγού για το Crossland X.

Πρόσθετα συστήματα υποβοήθησης για Crossland X

3.500 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2017)

Η Οpel δίνει προτεραιότητα στην σσφάλεια μέσω πρόσθετων συστημάτων υποστήριξης οδηγού για το Opel Crossland X. Γνωρίστε τα!

Η Opel προσφέρει τώρα πρόσθετα συστήματα υποστήριξης οδηγού για το Crossland X. Το νέο μοντέλο της οικογένειας με τη μοντέρνα SUV εμφάνιση ήδη προσφέρει: Προβολείς υψηλής τεχνολογίας full LED, head up display και πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180-μοιρών (Panoramic Rear View Camera) μαζί με προηγμένο σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), σύστημα σναγνώρισης οδικής σήμανσης και πλαϊνού τυφλού σημείου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert) είναι μερικά από τα παραδείγματα. Το νέο, προαιρετικό πακέτο περιλαμβάνει Forward Collision Alert με ανίχνευση πεζού Automatic Emergency Braking, με την προσθήκη της λειτουργίας ανίχνευσης κόπωσης στο σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (Driver Drowsiness Alert).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), παρακολουθεί την κατάσταση της κυκλοφορίας μπροστά από το όχημα με την εμπρός κάμερα Opel Eye και μπορεί να ανιχνεύει κινούμενα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα καθώς και πεζούς (ενήλικες και παιδιά).
 
Η λειτουργία αναγνώρισης κόπωσης είναι μία επέκταση του συστήματος αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (Driver Drowsiness Alert) που τοποθετείται στάνταρ στο Crossland X, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό μετά από δύο ώρες οδήγησης με ταχύτητα πάνω από 65 km/h. Το αναβαθμισμένο σύστημα ενεργοποιεί μία προειδοποίηση εάν η πορεία του οχήματος υποδηλώνει κόπωση ή έλλειψη συγκέντρωσης του οδηγού, εκδίδοντας ένα μήνυμα στην οθόνη πληροφοριών και ένα ακουστικό σήμα.
 Ο κίνδυνος να παραβλέψει άλλα οχήματα μειώνεται με το σύστημα αναγνώρισης πλαϊνού τυφλού σημείου (Side Blind Spot Alert). Οι αισθητήρες υπερήχων του συστήματος ανιχνεύουν άλλους οδηγούς ή αναβάτες και ο οδηγός προειδοποιείται μέσω ενός πορτοκαλί εικονιδίου στον εξωτερικό καθρέπτη.

Η εμπρός κάμερα Opel Eye επεξεργάζεται επίσης ποικίλα δεδομένα, αποτελώντας τη βάση για συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης (Speed Sign Recognition) και σύστημα αναγνώρισης παρέκκλισης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning). Το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης προβάλλει το ισχύον όριο ταχύτητας στην οθόνη πληροφοριών ή στο προαιρετικό head up display, ενώ το Σύστημα αναγνώρισης παρέκκλισης λωρίδας κυκλοφορίας εκδίδει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις, εάν διαπιστώσει ότι το Crossland X παρεκκλίνει τυχαία από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Το νέο μέλος της οικογένειας Opel X κάνει το παρκάρισμα και την οπισθοπορεία πιο άνετα. Η προαιρετική πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας (Panoramic Rear View Camera) αυξάνει τη γωνία ορατότητας πίσω από το αυτοκίνητο στις 180 μοίρες, ώστε ο οδηγός να μπορεί να βλέπει άλλα οχήματα που πλησιάζουν και από τις δύο πλευρές όταν κινείται με όπισθεν. Η τελευταία γενιά Advanced Park Assist αναγνωρίζει κατάλληλους χώρους στάθμευσης και παρκάρει το όχημα αυτόματα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο οδηγός θέλει να ξεπαρκάρει το όχημα. Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του οδηγού περιορίζεται στον έλεγχο των πεντάλ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
NISSAN