Το Gigafactory στη Νεβάδα των Η.Π.Α

Εκτός Tesla ο διευθυντής μπαταριών

2.119 Επισκέψεις στο άρθρο (7/11/2017)

Αποχώρησε από την Tesla o διευθυντής του τμήματος κατασκευής μπαταριών, δίνοντας συνέχεια στις αποχωρήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σημειώνεται ότι η Tesla βρίσκεται εν μέσω προσπαθειών για να επιλύσει τα προβλήματα παραγωγής, που υπάρχουν στο εργοστάσιο ηλεκτρονικών της εταιρείας,το Gigafactory στη Νεβάδα, έχοντας οδηγήσει σε καθυστέρηση τριών μηνών στην παραγωγή του Model 3 Sedan. Η εταιρεία υποστηρίζει μάλιστα, πως ο λόγος πίσω από αυτήν καθυστέρηση είναι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην μαζική παραγωγή της μπαταρίας. 

Ο Joe Wagner, όπως είναι το όνομα του, εντάχθηκε στην Tesla το 2013, και ήταν υπεύθυνος παραγωγής για τις μπαταρίες που χρησιμοποιήθηκαν στα Model  S, X και 3.Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποχώρησε ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ η Tesla αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο. 
Ακόμη, η παραγωγή της μπαταρίας συνάντησε προβλήματα νωρίτερα το 2017, με την Tesla να ανακοινώνει διακοπή στην παραγωγή για ένα διάστημα, τον Ιούνιο.  Η αυτοκινητοβιομηχανία από την Καλιφόρνια ξεκίνησε την παραγωγή του Model 3 τον Ιούλιο, αλλά αυτή δεν εξελίχθηκε ομαλά. Στις αρχές του περασμένου μήνα ανακοινώθηκε ότι έχουν κατασκευαστεί μόλις 260 Model 3, αριθμός που ανέρχεται στο 20% του αρχικού στόχου της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο του 2017 και ήταν τα 1500 μοντέλα. 

Τέλος, η Tesla είχε θέσει σαν αρχικό στόχο την παραγωγή 5.000 Model 3 την εβδομάδα, πράγμα που δεν θεωρείται πλέον εφικτό, ενώ σαν απώτερος στόχος έχει τεθεί η παραγωγή 10.000 Model 3 την εβδομάδα. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την εταιρεία κάτι τέτοιο θα μπορέσει να συμβεί μόνο μετά την μεγέθυνση του εργοστασίου της στην Καλιφόρνια.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center