Η νέα γενιά Auris αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να είναι έτοιμη το 2019.

Tέλος το diesel στο Toyota Auris;

6.481 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2017)

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τοyota θα «κόψει» τις εκδόσεις diesel (τον 1,4 D-4D στην Ελλάδα) από την γκάμα του Auris. Ποιός είναι ο λόγος;

Τελευταίες πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως η Toyota θα «κόψει» τις εκδόσεις με diesel κινητήρες χωρητικότητας 1,4 και 1,6 λτ. από το Auris. Μετά το C-HR το Auris πρόκειται να γίνει το δεύτερο μοντέλο της Toyota που θα έχει στη γκάμα του αποκλειστικά εκδόσεις βενζίνης, αλλά και μια υβριδική έκδοση.

Πηγές από το στρατόπεδο της ιαπωνικής μάρκας αναφέρουν πως η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε βάσει των λιγοστών πωλήσεων που σημειώνουν οι εκδόσεις πετρελαίου του Auris σε σχέση τις συνολικές πωλήσεις του μοντέλου στην Ευρώπη. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η κατάργηση των ντίζελ εκδόσων δεν έχει καμία σχέση με τα νέα αυστηρότερα όρια που θέλει να εφαρμόσει σταδιακά η Ε.Ε.
 
Αυτή τη στιγμή, στην αγορά της χώρας μας, το Auris προσφέρεται με δύο μοτέρ βενζίνης 1,2 λτ. και 1,33 λτ. απόδοσης 116 και 99 ίππων αντίστοιχα και ως υβριδικό με βάση το μοτέρ βενζίνης 1,8 VVT-i με απόδοση 136 ίππων. Η μόνη έκδοση diesel που προσφέρεται σήμερα αλλά αναμένεται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν είναι αυτή του 1,4 D-4D των 90 αλόγων.

 Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η νέα γενιά Auris αναμένεται να είναι έτοιμη εντός του 2019, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από την μάρκα. Πως σας φαίνεται αυτή η εξέλιξη;

Hyundai
4green