Ο τρόπος λειτουργίας του νέου συνόλου είναι αρκετά περίπλοκος.

Η τουρμπίνα BBR.

Ο κομπρέσορας Εdelbrock.

Τurbo και κομπρέσορας σε μοτέρ ΜΧ-5!

4.147 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2018)

O βελτιωτικός οίκος Flyin΄Miata είναι έτοιμος να παρουσιάσει ένα καινοτόμο κινητήριο σύνολο αποτελούμενο τόσο από τουρμπίνα όσο και από κομπρέσορα. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Ο οίκος Flyin Miata έχει εδώ και καιρό γίνει ο προορισμός πολλών κατόχων ΜΧ-5 που θέλουν να κάνουν τα roadster τους πιο σβέλτα και καλύτερα με κάθε πιθανό τρόπο. Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, οι βελτιωτές προσέφεραν έναν κομπρέσορα στο 2λιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ ενός ND MX-5, αλλά αυτή τη φορά έκαναν ένα βήμα παραπάνω κατασκευάζοντας ένα υπερτροφοδοτούμενο σύνολο για το ίδιο αυτοκίνητο αποτελούμενο τόσο από τον ήδη υπάρχων κομπρέσορα αλλά και από μια τουρμπίνα.

Συγκεκριμένα, ο Κeith Tanner, στέλεχος της Flyin Miata έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από αυτό το νέο κινητήριο σύνολο με τουρμπίνα BBR και κομπρέσορα Εdelbrock και όπως μπορούμε να δούμε, ο νέος κινητήρας πρέπει «να τα χρειάστηκε» για να καταφέρει να χωρέσει μέσα στο καπό του MX-5.
 
Μέσα από όσα έχουν αποκαλυφθεί, μαθαίνουμε πως ο τρόπος λειτουργίας του νέου συνόλου είναι αρκετά περίπλοκος καθώς το turbo και ο κομπρέσορας είναι τοποθετημένοι απέναντι ο ένας με τον άλλον. Ο αέρας που εξέρχεται από το turbo, περνάει από το intercooler και στη συνέχεια εισέρχεται στον κομπρέσορα λίγο πριν περάσει από άλλο intercooler και καταλήξει στο μοτέρ.

Αυτή την στιγμή, η Flyin Miata αναφέρει ότι η απόδοση του μοτέρ φτάνει αυτή την στιγμή τους 248 ίππους αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο κινητήρας ίσως έχει την δυνατότητα να φτάσει σε ιπποδύναμη πολύ μεγαλύτερα… ύψη!

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το νέο μηχανικό σύνολο θα γίνει διαθέσιμο προς το κοινό, θα ήταν πάντως μια καλή λύση για αυτούς που θέλουν να πετύχουν καλύτερες επιδόσεις με το μικρότερο δυνατό επιπλέον βάρος.
 

AUTOFIT PASXA
skoda