Στους δρόμους της Νορβηγίας κυκλοφορεί ένα ταξί Ford Focus RS με 350 άλογα.

Ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής δηλώνει ευτυχισμένος, αφού κάνει τη δουλειά των ονείρων του με ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Επιβάτες και οδηγός πλέουν σε πελάγη ευτυχίας όντας «αγκαλιασμένοι» στα μπάκετ καθίσματα του Focus RS.

Οι επισκέπτες της περιοχής δε χάνουν την ευκαιρία για μια selfie με το ταξί που του πάει «σφαίρα» στον προορισμό τους.

Ford Focus RS ταξί (+video)

4.513 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2018)

Ένας επαγγελματίας οδηγός επέλεξε το Ford Focus RS των 350 ίππων για όχημα δουλειάς. Ποιά είναι η δουλειά του; Οδηγός ταξί φυσικά...

Ένα απίστευτο κι όμως αληθινό ταξί κυκλοφορεί στους δρόμους της Νορβηγίας τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Ο λόγος για το Ford Focus RS του Evald Jåstad, ο οποίος δηλώνει φανατικός θαυμαστής του WRC, πίσω από το τιμόνι του οποίου κάθεται σε καθημερινή βάση για το ημερομίσθιο. 

Οι πελάτες έχουν δώσει στο αυτοκίνητο το παρατσούκλι Blue Lightning, που σημαίνει Γαλάζια Αστραπη, με τους επισκέπτες του βράχου Trolltunga, στην πόλη Odda της Νορβηγίας, να το έχουν ήδη κάνει διάσημο.
 

Εξίσου διάσημος πρέπει να είναι και ο Jastad στα πρατήρια υγρών καυσίμων της ευρύτερης περιοχής (σ.σ. η μέση τιμή της βενζίνης στη Νορβηγία αγγίζει τα 1,66 ευρώ/λτ. όντας η 2η ακριβότερη στην Ευρώπη) καθώς το Focus RS των 350 ίππων που κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ.* δεν το λες και ιδιαίτερα οικονομική λύση για καθημερινές μετακινήσεις.

Πίσω στη Νορβηγία, πρώτος επιβάτης του πρωτοφανούς ταξί σε καθημερινή βάση είναι ο Martin, γιος του 36χρονου αυτοκινητιστή, ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις του δεύτερου σε όλη τη διαδρομή 16 χλμ. από το σπίτι προς το νηπιαγωγείο φέρεται να φωνάζει «Κι άλλο γκάζι! Κι άλλο γκάζι!».

Κλείνουμε με τις δηλώσεις του κ. Jastad ο οποίος σχολίασε «Δεν υπάρχουν πολλοί που να μπορούν να πουν ότι ζουν το όνειρό τους. Αλλά εγώ σίγουρα είμαι ένας από αυτούς». Σημειώνουμε τέλος πως το Focus RS έχει γράψει στο οδόμετρό του 127.000 χλμ. σε διάστημα μόλις 18 μηνών.

Δείτε το video:

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto