Θα δούμε όμως σύντομα μια αμιγώς ηλεκτρική Lamborghini; O Reggiani αποκάλυψε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει σύντομα.

Υβριδική η επόμενη Lambo Aventador

1.732 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2018)

Στον χορό της ηλεκτρικής τεχνολογίας μπαίνει σιγά σιγά και η Lamborghini σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της ιταλικής φίρμας, κ. Maurizio Reggiani.

Υβριδική θα είναι η επόμενη Αventador σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν πληροφορίες από το στρατόπεδο της Lamborghini ενώ αποκαλύφθηκε και το πότε πρέπει να την περιμένουμε.

Στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο για το ντεμπούτο της Urus, o Maurizio Reggiani, επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της ιταλικής φίρμας προχώρησε σε αποκαλυπτικές δηλώσεις σημειώνοντας: « H επόμενη γενιά θα βασίζεται σε plug-in υβριδική τεχνολογία και θα είναι έτοιμη στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, ωστόσο είμαστε σίγουροι πως ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσφέρεις σε τέτοια μοντέλα είναι ένας V12 ατμόσφαιρας». Μέσα από τα λόγια του γίνεται αντιληπτό ότι η ιταλική φίρμα θα προσπαθήσει να ταιριάζει το υβριδικό σύστημα με τον V12 ενώ πηγές αναφέρουν ότι δεν θα υπάρχει άλλη έκδοση με μόνο το μοτέρ βενζίνης.
 
Θα δούμε όμως κάποτε μια αμιγώς ηλεκτρική Lamborghini; O Reggiani αποκάλυψε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει σύντομα, τουλάχιστον μέχρι να εξελιχθούν και άλλο οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται γιατί όπως είπε «Για εμάς, πρέπει το μοντέλο να μπορεί να κάνει ρεκόρ στο Nurburgring όχι μια φορά, αλλά να μπορεί να το επαναλάβει δύο και τρεις φορές. Αυτό δεν συμβαίνει με τα σημερινά αμιγώς ηλεκτρικά γιατί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την μπαταρία τους για να κινηθούν γρήγορα σε ένα μόνο γύρο ταχύτατα ή σε πολλούς γύρους απλά γρήγορα. Αυτό δεν μας αρέσει γιατί δεν συμβαδίζει με τις πεποιθήσεις της μάρκας.».

«Για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θέλουμε νέας γενιάς τεχνολογίες» προσέθεσε τέλος ο Reggiani.
 

Toyota
moto