Η επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται να γίνει στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το C4 Picasso θα μετονομαστεί σύντομα σε C4 Spacetourer.

Παρελθόν το Picasso!

3.561 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2018)

To Picasso έχει βαριά κληρονομιά στην ονομασία των μοντέλων της Citroen, σύντομα όμως θα αποτελέσει παρελθόν. Μάθε γιατί και πως θα μετονομαστεί!

Στο φως της δημοσιότητας έχει έρθει η πρόθεση της Citroen να αποσύρει το όνομα Picasso από την οικογένεια των μοντέλων της, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται να γίνει στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Για περίπου 20 χρόνια, το όνομα Picasso είχε έντονη παρουσία στα μοντέλα της γαλλικής μάρκας, ωστόσο φαίνεται πως η εταιρεία θα αλλάξει σύντομα σελίδα, καθώς το C4 Picasso θα μετονομαστεί σύντομα σε C4 Spacetourer με την μεγαλύτερη εκδοχή του C4 Grand Picasso να μετονομάζεται και αυτό με την σειρά του σε Grand C4 Spacetourer.
 
Ποιος είναι όμως ο λόγος για αυτήν την αλλαγή στην ονομασία; Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, η Citroen πληρώνει αρκετά χρήματα σε πνευματικά δικαιώματα για να χρησιμοποιήσει το όνομα του πασίγνωστου Ισπανού ζωγράφου ενώ έχει γίνει γνωστό πως λόγω των χαμηλών πωλήσεων που σημειώνει η κατηγορία των πολυμορφικών,  αυτά τα επιπλέον έξοδα για το όνομα κρίνονται περιττά.

Αξίζει να σημειώσουμε τέλος πως η Citroen αναμένεται να ανακοινώσει στην Γενεύη και την προσθήκη του νέου 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου στην γκάμα της που χρησιμοποιεί και ήδη το νέο Peugeot 308.
 

Toyota
moto