Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο στο εγγύς μέλλον να υπάρξει μία ακόμα πιο ισχυρή εκδοχή, του ήδη ισχυρού Range Rover Sport SVR, που βλέπετε στην εικόνα.

Έρχεται «γυμνό» Range Rover Sport SVR;

2.492 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2018)

Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο στο εγγύς μέλλον να υπάρξει μία ακόμα πιο ισχυρή εκδοχή, του ήδη ισχυρού Range Rover Sport SVR.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής μηχανικού της Land Rover, Ben Verrecchia, στην εταιρεία υπάρχουν ήδη πολλά απογυμνωμένα Range Rover Sport SVR, που στην καμπίνα έχουν εξοπλιστεί μόνο με δύο καθίσματα και ένα roll cage, τονίζοντας πως θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για ένα ακόμα πιο γρήγορο και ελαφρύτερο μελλοντικό SVR.
 
Μάλιστα αν μία τέτοια έκδοση έρχονταν στις αγορές, θα περιελάμβανε μεταξύ άλλων και κεραμικά φρένα, τα οποία θα μείωναν ακόμα περισσότερο να βάρος των 2,310 κιλών.
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως μέσω ενός απογυμνωμένου Range Rover Sport SVR, η Land Rover θα μπορούσε να διεκδικήσει εκ νέου το ρεκόρ πίστας του Nürburgring για την κατηγορία των SUV, έτσι όπως είχε κάνει το 2014 μέσω ενός Range Rover Sport SVR, το οποίο είχε διανύσει ένα γύρο στην «πράσινη κόλαση» σε 8 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.
 
Από τότε, τον χρόνο αυτό ξεπέρασε η Porsche Cayenne με 7 λεπτά και 59 δευτερόλεπτά αλλά και η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio με 7: 51,7, ενώ αναμένεται να δούμε και τι θα καταφέρουν οι Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid και Lamborghini Urus.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center