Κόβεται η Mercedes-AMG SL65;

Κόβεται η Mercedes-AMG SL65;

2.415 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2018)

Η Mercedes στο πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης έχει δηλώσει ότι θα αποσύρει σταδιακά τον biturbo κινητήρα 6.0 λίτρων από τη γκάμα της και μετά το «κόψιμο» της G65, δεν αποκλείεται τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσει και ένα άλλο μοντέλο.

Συγκεκριμένα μέσα του εξωτερικού τα οποία επικαλούνται πηγές που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία, αναφέρουν πως η Mercedes-AMG SL65 θα κοπεί οριστικά από τη γραμμή παραγωγής της γερμανικής φίρμας τον προσεχή Ιούνιο. Μάλιστα τα ίδια μέσα αναφέρουν πως το εργοστάσιο της Βρέμης θα κατασκευάζει το  συγκεκριμένο μοντέλο μέχρι τα τέλη Μαΐου.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes έχει επιβεβαιώσει πως μια νέα SL θα κάνει την εμφάνισή της, ωστόσο δεν αναμένεται να είναι μια νέα SL65, μιας και η φίρμα έχει καταστήσει σαφές πως ο V12 κινητήρας θα ενισχύσει μόνο τα μοντέλα της «οικογένειας» Maybach, οπότε εάν το επερχόμενο roadster δεν παραχθεί σε μία έκδοση παρόμοια με την S-Class Sedan ή σε μια περιορισμένης ειδικής έκδοσης όπως η S650 κάμπριο, τότε ο συγκεκριμένο κινητήρας δεν θα είναι διαθέσιμο στην επόμενη SL
Όσον αφορά την επερχόμενη Sport Leicht (SL), ο επικεφαλής της Daimler, Dieter Zetsche, περιέγραψε το συγκεκριμένο μοντέλο ως ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, το οποίο φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2021, ενώ η επίσημη αποκάλυψή του μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα χρόνο νωρίτερα.
 
Τέλος να σημειωθεί πως διαρροές κάνουν λόγο πως η νέα SL θα έχει μια υφασμάτινη οροφή και θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τα επόμενα μοντέλα AMG GT.   

Toyota
test center