Ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μπαταριών ξεκίνησε η Nissan, το οποίο αναμένεται να «ελαφρύνει» το κόστος τοποθέτησης νέων μπαταριών στο ηλεκτρικό μοντέλο, Leaf.

Οικονομικότερες μπαταρίες για το Leaf

5.196 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2018)

Ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μπαταριών ξεκίνησε η Nissan, το οποίο αναμένεται να «ελαφρύνει» το κόστος τοποθέτησης νέων μπαταριών στο ηλεκτρικό μοντέλο, Leaf.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από τον ερχόμενο Μάιο οι ιδιοκτήτες του Nissan Leaf στην Ιαπωνία θα έχουν τη δυνατότητα πληρώνοντας ένα μικρότερο ποσό, να λάβουν ανακατασκευασμένες μπαταρίες για το ηλεκτρικό hatchback, επιστρέφοντας τις παλιές.
 
Συγκεκριμένα τα μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως πριν από αυτό το πρόγραμμα οι ιδιοκτήτες του Leaf που χρειάζονταν να αλλάξουν μπαταρίες 24 kWh καλούνταν να πληρώσουν ένα ποσό κοντά στις 650.000 γιεν (περίπου 5.000 ευρώ), ενώ πλέον με τα ανακατασκευασμένα προϊόντα το κόστος λέγεται πως θα κατέβει στις 300.000 γιεν (περίπου 2.300 ευρώ).
Έτσι μέσω αυτού του προγράμματος η Nissan αναφέρει ότι θα είναι σε θέση να αυξήσει την αξία των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει και στην προώθηση για περεταίρω χρήση των «πράσινων» μοντέλων.
 
Αυτή δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία που ανακοίνωσε η φίρμα για τις μπαταρίες της, καθώς την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες της θα μπορούσαν σύντομα να τροφοδοτήσουν τους δρόμους στην ιαπωνική πόλη Namie.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η μάρκα έχει φιλόδοξα σχέδια για ηλεκτρικά οχήματα συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής οκτώ νέων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός crossover.     

peugeot
NISSAN