Κάποια έγγραφα που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν ότι το νέο MX-5 θα λαμβάνει ισχύ από έναν αναβαθμισμένο 4κύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 181 ίππους.

Πιο ισχυρό το νέο MX-5

3.826 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2018)

Aναβαθμισμένο μοτέρ αλλά και πλουσιότερο τεχνολογικό εξοπλισμό θα προσφέρει η Mazda στο νέο MX-5 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν έντονες οι φήμες που ήθελαν το επόμενο Mazda MX-5 να λαμβάνει ισχυρότερο μοτέρ αλλά και μια σειρά άλλων αναβαθμίσεων. Τελικά φαίνεται πως οι προβλέψεις αυτές ήταν ιδιαίτερα εύστοχες, ωστόσο η Μazda ίσως ετοιμάζει και κάτι ακόμα.

Κατ αρχάς, κάποια έγγραφα που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν ότι το νέο MX-5 θα λαμβάνει ισχύ από έναν αναβαθμισμένο 4κύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 181 ίππους και 204 Νm ροπής, 26 άλογα και 4 Νm ροπής περισσότερα από την προηγούμενη γενιά. Το νέο MX-5 γίνεται έτσι πιο ισχυρό σε ίππους από το τουρμπάτο Fiat 124 Spider αλλά με μικρότερη ροπή.
 
Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μηχανικοί της Mazda θα εξοπλίσουν το μοντέλο με αναβαθμίσεις στα μηχανικά μέρη του συνόλου, όπως ελαφρύτερα πιστόνια, νέο στροφαλοφόρο άξονα, και ανανεωμένους εισαγωγείς αέρα ενώ μικρές διαφοροποιήσεις αναμένονται και στην αεροδυναμική του μοντέλου.

Εκτός από τις παραπάνω αναβαθμίσεις, η Μazda αναμένεται να εξοπλίσει το μοντέλο με το σύστημα Smart City Braking System που χρησιμοποιεί ένα σένσορα με laser για να «σκανάρει» τον δρόμο για εμπόδια και να προετοιμάζει αυτόματα το σύστημα των φρένων σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Τέλος, αναμένεται να εξοπλιστεί και με άλλα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας της μάρκας ενώ σίγουρη πρέπει να θεωρείται η προσθήκη πίσω κάμερας.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center